Byta ut Fiberhusk

Fiberhusk används ju relativt flitigt i både bröd och bakverk inom den mesta lågkolhydratsbakningen.

FiberhuskDet finns de som inte tål fiberhusk eller tycker om den. Frågor om hur man kan byta ut den och mot vad dyker upp då och då.

Tänk så här om du vill ta bort den helt ur ett recept.

1 msk fiberhusk kan oftast bytas ut till:
1-2 msk kokosnötsmjöl
2-3 msk pofiber
0,5 msk Johannesbrödkärnmjöl eller guarkärnmjöl
eller blanda lite av allt detta

Här får man prova sig fram lite, är det något som ska hanteras och formas med händer få ju kladdigheten avgöra.
Alla lite kladdiga degar går oftast att hantera om man blöter händerna lite. Men annars ta i mjöl tills konsistensen känns rätt för hantering.
Ska den ner i en form kan den få vara lite kladdigare.

Men som sagt man får prova sig fram och göra sig sina noteringar om resultaten, detta är bara lite uppskattningar.

2 kommentarer

  1. B i r g i t t a skriver:

    Vad är skillnaden mellan fiberhusk och pofiber?

Kommentera

*