Bakery+ Mariannsocker äntligen här!

20 augusti, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Ja, äntligen så har jag och Stevia Vital (deras pressrelease) fått till den perfekta blandning av erytritol och stevia.
Sötningen heter Bakery+ men har gått lite under arbetsnamnet Mariannsocker!

Nu kan den köpas till ett bra pris. Skriv ”bakeryplus” i webbshoppen och ni alla får 10%!

Denna sötning är perfekt på två sätt, du behöver bara en enda påse och den ger inga bismaker av varken stevian eller erytritolen!

Man kan också söta rätt rejält om man vill och ändå går inte stevian igenom. Mariannsockret är något lite sötare än ”min blandning” och det ger den fördelen att man inte behöver ta lika mycket och sötningen blir därmed dryg. Min rekommendation till en normal kaka blir 2 msk.

Gör du en kaka med topping eller fyllning tänk som så här:
Till en normal kaka 2 msk. Fyllningen och topping till en normal  kaka bör räcka med 1-1,5 msk.
Givetvis ska man alltid dosera sötningen efter hur sött i övrigt övriga ingredienser är, ex vanilj och bär är ju söta i sig. Beska kräver mest så som kakao, sura kräver lite mindre än kakao men mer än det som upplevs sött.

Var inte rädd för att smaka lite på smeten och rör i mer om det behövs, och gör noteringar varteftersom du bakar, så hittar man strax sin egen nivå.

Alla recept på bloggen är nu omvandlade till Bakery+. Givetvis går det fortfarande att blanda själv enligt min uppfinning: 3 msk erythritol + 1/4 krm stevia = 2 msk Bakery+

Gott baknöje!

 


Annonser

19 kommentarer

  1. Johanna skriver:

    Åh så spännande! Har klickat hem ett paket, vi har kört SteviaVitals socker sen vi började med LCHF förra året och gillat det så det här måste jag juh prova!

  2. Wow, vad spännande! så roligt att du utvecklat en ny blanding av sötning om är LCHF-vänlig :)

  3. Jaana skriver:

    Så kul att den nu kommit! Vilken häftig påse! Med din bild på och allt.

  4. Magda skriver:

    Stort GRATTIS! Måste vara toppen att släppa produkten så många väntat på. Ska inhandlas och testas. Tack för att du hjälper oss andra! Hoppas den kommer sälja bra :)

  5. Mia skriver:

    Nämen! Så himla kul!

  6. Ann-Christine skriver:

    Så spännande med det nya väl avvägda sötningsmedlet som inte ska ha någon bismak. Började handla via länken men såg i kassan att de skulle ha 56,- för frakten (fraktfritt om man beställde för över 600,-). Alldeles för dyrt för att beställa ett paket. Hoppas LCHF-butiken tar in sockret snart.

  7. Laurel skriver:

    Grattis!
    Det måste provas! Kul slogan – ”vi har en baktanke…” och en fin bild!

  8. Erika skriver:

    Eftersom jag bakar med flor (på rek från dig ;-)) undrar jag, när kommer den som flor?! ;-)

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      Denna är så gott som flor. :D. Skulle jämföra den med hemmagjort flor, dvs strö mixat länge. :)
      Så jag tycker denna funkar utmärkt i min bakning.

  9. Kim skriver:

    Hej!
    Räcker den väldigt länge? Ungefär hur många bakningar? Jag tycker det verkar oerhört dyrt med dessutom 48 kr i frakt. Vore så kul att prova men jag kan inte lägga så mycket pengar när jag bara har studielån och dessutom småbarn.
    Kram

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      jag förstår din situation mkt väl, det är inte mkt pengar man har att leva
      på då. :(
      jag ska försöka hjälpa dig att räkna ut till hur många bak den kan räcka
      till.
      1 msk väger ca 10 gram och påsen innehåller 240 gram. är du/ni ordentligt
      avsötade kan säker klara er med 1msk i en kaka. Säg att du behöver använda
      10gram-max 20 gram per kaka.
      Då bör påsen räcka till allt mellan 24-12 kakor. 24 st om ni är avsötade och
      12 st om ni vill söta mkt.
      Hoppas detta var till lite hjälp.
      kram Mariann

Kommentera

*