Champinjonstuvning och ugnsomelett

12 december, 2013 av Mariann Lämna en kommentar »

DSC_0002Du behöver för att göra en champinjonstuvning:
250 g skivade champinjonerm (eller kantareller för kantarellstuvning)
3 dl grädde
salt och peppar
0,5 tsk johannesbrödkärnmjöl, redix eller guarkärnmjöl

smör att steka i

 

Gör så här:
Fräs champinjonerna i smör så de får lite färg. Vispa ner vald redning i grädden och  häll den sedan över champinjonerna och salta och peppra efter eget behag. Låt koka samman lite och servera. Blir stuvningen för tjock kan den alltid spädas med lite vatten till lagom konsistens.

Denna stuvning är väldigt god att lägga ovanpå en ugnsomelett.  Gott på buffén!

Ugnsomelett:
Sätt ugnen på ca 200 grader.
Vispa samman  5 ägg med 3 dl grädde och salta och peppra. Lägg en rejäl klick smör i formen som omeletten ska gräddas i och låt den smälta i ugnen. Ta ut formen häll i omelettsmeten och grädda i ca 25 minuter.  Häll stuvningen varm över omeletten. Servera.

 


Annonser

8 kommentarer

  1. helru skriver:

    men oj vad gott ! tack för tipset

  2. margaretha skriver:

    Hej det mjölet du använder ger det någon smak Har nämligen hela frysen full med svamp så det är bra med lite olika alternativ.

  3. Margareta skriver:

    Nu ska det bli ugnsomelett till jul! Detta ska jag absolut testa.

Kommentera

*