Citron- och limeglass – LCHF

8 maj, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

4-6 portioner

Ingredienser:
4 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 äggulor
2 msk Bakery+ sötning
2 lime, saft och skal (spara ev lite för dekoration)
1 citron, saft och skal

Gör så här:
Vispa gulor med sötning  vispa en stund. Häll grädde och creme fraiche i en kastrull sjud upp. Får ej koka.
tillsätt de uppvispade gulorna och saften och skal från lime och citron och vispa, låt det sjuda och tjockna något.
Ställ sedan kallt i minst 3-4 timmar, eller förbered glassmeten dagen före.

Glassmaskin:
Häll smeten sedan i glassmaskinen och rör så sakteliga runt, i ca 15-20 minuter. Häll sedan upp i burk som fått stå i frysen under tiden och in i frysen eller ät genast ur väl kylda skålar.

Utan glassmaskin:
Häll upp i en burk och ta fram en gång i halvtimmen och rör runt, låt glassen frysa i minst 4 timmar.

Servera glassen med två kokossticks och lite rivet limeskal och ev citronmelissblad. En helt underbar sommarglass!

Tips: Äggvitorna går att frysa! Lägg alla urpressade citron/lime halvor i en kanna kallt vatten och låt dra, använd som bordsvatten.

©MariannAndersson


Annonser

2 kommentarer

  1. kinkin skriver:

    Hej igen:-)
    Då har jag prøvat denna glassen å den ær ju så GOOOOOD!!! Jag tog lite mindre lime då de var så stora å lite mera søtning…inte stevia untan vanlig søtning. Verkligen ett bra alternativ till vanlig glass å de andra tyckte jætte mycket om den oxå. Skall prøva kokos varianten. Du brukar stevia pulver å jag har flytande….vet du hur många dr.det ær i 1/2 krm? Ønskar dig en riktigt bra dag!!!kinkin

    • Mariann skriver:

      Hejsan kinkin!
      jag har inte provat flytande, så jag vet inte. Det står om flytande stevia på stevia.se att man tar ett par droppar i kaffet. Då borde man nog minst dubbla det hela i ett bakverk, kanske tredubbla?
      Du får prova dig fram, men investera i sukrin, du får allra bäst sötning med båda i kombination.
      Kram Mariann

Kommentera

*