Inlägg märkta ‘äggröra’

Att laga äggröra

18 mars, 2013

IMAG1121kan tyckas enkelt men ofta gör man (jag) felet att steka den på för hög värme och då blir den torr och grynig och med ”strängar och trådar” och den vasslar sig också.

Så här gör man äggröra för bästa resultat.

En portion är 2 ägg och till den tar man 2-4 msk vätska, grädde eller vatten, lite salt och peppar.

Man vispar inte upp äggen utan gör några slag med en gaffel.

Smält smör i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull. Häll i äggsmeten och värm upp på mellan-värme, rör hela tiden med en träslev mot botten tills äggröran blir jämn och slät och har en tjock krämliknande konsistens.

 

Äggröra special

8 augusti, 2011

Dotterns egen äggröra special

1 portion

Ingredienser:

2 ägg
1 dl grädde
2 msk kokosnötmjöl
en doft vaniljpulver

Gör så här:

1. Vispa äggen lite fluffiga med handvisp.
2. Vispa ner grädde och vaniljpulver.
3. Blanda ner kokosmjölet väl.
4. Stek i stekpanna med en redig klick smör.
5. Häll i smeten när smöret smält och låt ligga precis en liten stund, rör sedan lite hit och dit och låt ligga lite still  igen. Rör igen.
Häll upp på tallrik när den upplevs färdig.

Kanske inte ser så himla gott ut… men äggröra är äggröra 😉