Inlägg märkta ‘bacon’

Kycklinggryta med bacon och parmesan

9 november, 2012

400 g kyckling
100 g bacon
1  purjolök
1 röd paprika
2 dl creme fraich eller grädde
salt, peppar och paprika pulver

75 gram riven parmesan

Gör så här:
Fräs kyckling i mindre bitar eller strimlor, klipp ner bacon och låt allt fräsa i smör. Strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar, låt även detta fräsa med. Slå över grädde eller creme fraichen, salta och peppra, strö över lite paprikapulver. Låt små puttra i ca 10 minuter.
Riv parmesanen fint, rör ner parmesanen precis innan servering och låt det inte koka.
Serveras med en liten grön krispig sallad.

 

Kycklingburgare med smak av bacon

19 februari, 2012

3-4 port

3 stora bosarpskyckling filéer ( ca 7-800 gram)
1-1/2 pkt bacon
2 ägg
salt och peppar
lite lökpulver

Gör så här:
Strimla kyckling filéerna  och klipp bacon i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare med knivar.
Lägg i äggen. Salta och peppra och strö över lite lökpulver. Mixa samman allt till en jämn smet.

Stek burgarna i rikligt med smör ca 5 min på varje sida, beror ju också på hur tjocka du gör dem.
Här serverade vi dem med lätt smörfräst gul paprika och lite lök.

 

p

Marianns fläskpannkaka

13 februari, 2012

3-4 pers

Ingredienser:
2 paket bacon eller annat fläsk
8 ägg
2 msk fiberhusk
0,5 dl kokosnötsmjöl
5 dl grädde
4 dl vatten

Gör så här:
Stek upp bacon eller fläsk i mindre bitar, lägg upp i stor långpanna.
Vispa äggen och ta i fiberhusk och visap hårt. Ta sedan i kokosnötmsjölet och vispa hårt att inga större klumpar finns.
Häll sedan i grädden och vispa kraftigt och tillsist vattnet. Självklart kan du ta mjölk i stället för att blanda grädde och vatten.

Grädda i ugn på ca 200 grader i 25 min.

Du kan också hälla smeten i en mindre långpanna och få högre pannkaka, tänk på att gräddningstiden då ökar.

Serveras med lchf- lingonsylt.

 

 

Köttfärslimpa med bacon och gräddsås

20 oktober, 2011

500 g köttfärs gärna gräsbetes
1 stor finriven gul lök
2 ägg
några skvättar grädde
1 msk kokosnötsmjöl
salt och peppar
Baconskivor

Sås:
Smör
2 dl grädde och ev lite redix

 

Gör så här
Blanda färsen med alla ingredienser utom bacon.
Lägg smörklickar i en ugnsfast form och forma en stor avlång limpa av färsen och lägg den i formen och lägg lämplig mängd bacon ovanpå.
Grädda i ugnen i 175-200 grader i  ca 45 minuter.
Vispa samman redix och grädden och slå det runtom efter drygt halva gräddningstiden, rör runt lite att smör-och baconfettet blandar sig med grädden, låt köttfärslimpan gräddas klart.

 

 

 

Köttfärs & bacongratäng

2 juli, 2011

3-4 port
Ingredienser:

ca 600 g köttfärs
1 pkt bacon eller den mängd man vill
2 gula lökar eller purjolök
1-2 dl riven god ost
2 dl grädde eller creme fraiche
2 ägg
0,5 dl tomatpuré
salt, peppar och lite paprikapulver

Gör så här
1. Fräs färs och lägg i löken att fräsa med. klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund. Krydda.
2. Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över.
3. Vispa samman ägg och grädde eller creme fraichen.
4. Häll smeten över fräset och grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen ”stannat” något.

Gröna bönor eller en god krispig grönsallad till är gott!