Inlägg märkta ‘bakerix’

Lunchmys med dottern

3 augusti, 2011

Idag har dottern fått för sig efter ett längre uppehåll att göra frallorna igen på lchf-butikens bakerix.

Jag kan inte hjälpa det…  här älskar vi dem!

Med en redig hyvelskiva smör och flera gräddostskivor och lite gurka på och lägg därtill en kopp kaffe! …. mmmm säger jag bara, I´m in heaven!

 

 

 

 

Annars blir det torsk idag  till middag….

 

 

Chokladgömma på Bakerix

3 juli, 2011

4 ägg
4 dl Bakerix
1/4 tsk vaniljpulver
3 msk sötrix och 1/4 krm stevia

Fyllning 1:
1 äggula
0,5 dl grädde
40-50 g mörk 90% choklad
75 g smör

Fyllning 2:
2 rutor 90% choklad
2 dl grädde

Gör så här:
1. Vispa äggen i minst 5 minuter
2. Ta i sötning och bakerixen, blanda nog
3.  Lägg ut 6 runda bullar på en bakplåtspapperklädd form, forma dem med en kall och blöt sked, doppa skeden med jämna mellanrum. Forma dem till ganska platta runda, lägg en tunn liten hyvelskiva smör i mitten.
4. Fördela resterande smet över smöret och doppa sked i vattenoch forma bullarna och se till att kanterna möts ordentligt.
5. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
6. Välj vilken fyllning du vill göra.

Fyllning 1:
1. Vsipa samman äggulan och grädden i katsrull och sjud tills den tjocknar, får ej koka.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och vispa ner dem i varm kräm. vispa tills de smält ner:
3. Vispa sedan i det mycket mjuka smöret, låt svalna helt.
4. Använde en sprits med smal strut att trycka in chokladkrämen i en kall bulle. Förvaras svalt.

Fyllning 2:
1. Smält chokladen försiktigt i grädden, får absolut inte koka, vispa att chokladen löser sig i grädden.
2. låt sedan chokladgrädden kallna helt i flera timmar i kylskåp.
3. Vispa sedan grädden som vanligt.
4. Häll chokladgrädden i en sprits med smal strut och tryck in chokladgrädden i bullen, Förvaras svalt.

Översta bilden visar fyllning 1, man kan mycket väl fylla bullarna med mer fyllning, vi var  lite fega. När bullen kallnar i kylen stelnar fyllningen något. För mjukare fyllning ta mer grädde och mindre smör.
Nästa bild visar fyllning 2.