Inlägg märkta ‘Bakery+’

Bakery+ i fysisk affär i Helsingborg!

11 juni, 2014

10325521_656847647725553_7242509689912562912_nÄntligen så finns Bakery+, den allra bästa sötningen på hela den svenska marknaden i en fysisk affär.
Ännu så länge bara för de som bor i Helsingborg eller har vägarna förbi där.

Det är Lindegårds Delikatesser som öppnat butik på Bruksgatan 7 (gågatan i gamla stan) och sälje äkta och bra mat, delikatesser helt enkelt. Opastöriserat gräsbetessmör och ostar från Ovikens ost.

Gå gärna in på deras sida
Lindegårds delikatesser
och kika, de har webshop också!

10170871_660508477359470_4464575559785648192_nDe skriver:

”Lindegårds första butik är nu öppnad.

I butiken hittar du ekologisk mat, glutenfria produkter och raw food, gårdsost och handkärnat gårdssmör bland annat.”

Visst låter det som att det kan ligga i en framtid att de öppnar fler butiker 😉
De hade gärna fått finnas i varje stad för mig, jag hade mer än gärna handlat!

Här visar jag en bild på Bakery+ i hyllan, så alla kan se att den faktiskt finns där!
För er som undrar vad Table+ är så är det en bordströare och sötningen i den är 5x sötare än socker.

 

Bakery+ vs ICA-Sötströ/sukrin/Sötin/Sötrix prismässigt

11 mars, 2014

Sockerkaka - LCHFIdag ska vi ägna oss åt ett räkne-exempel. Många menar ju på att Sötströ osv är långt billigare att använda än ex Bakery+. Så nu ska vi se om det verkligen förhåller sig så och hur stor skillnad är det egentligen på priset per ”normal kaka” typ sockerkaka.

Erytritol som ICA sötströ, Sukrin, Sötin och sötrix där väger 1 dl ca 90 gram. Som här efter kallas med sitt rätta namn erytritol.
Bakery+ 2 msk väger 20 gram.

Erytritol köps oftast för  89 kr för 500 gram – ett gram kostar 0,178
(ICA-sötströ för ca 42 kr 300 gram =  1 gram 0.140)
Bakery+ köps för 129 kr för 240 gram –  1 gram kostar 0,5375
20 gram Bakery+ kostar alltså 10,75 kr
90 gram erytritol kostar alltså 16.02 kr (ICA -sötströ 12.60 kr)

Det gör att du får ut ca 5- 7 sockerkakor på en 500 g påse erytritol  och du får ut ca 12-14  sockerkakor på en påse 240 g Bakery+.
och ca 8-9 sockerkakor på ICA -sötströ.

Vilket socker blir då billigast i längden?

Vill du sedan göra det riktigt billigt för dig  köper du en 12 pack bakery+ då kostar påsen endast 103 kr 😉 och givetvis ingen frakt

edit: Möjligens är det oklart… men om vi säger så här
1 sockerkaka med erytritol kostar ca 16 kr
1 sockerkaka med ICA sötströ kostar 12.60 kr
 1 sockerkaka med Bakery+ kostar 10.75 kr ( om du köpt 12 pack endast 8.60 kr)
1 sockerkaka med Sukrin+ kostar 16.02

Ytterligare en edit :
Sukrin+ kostar 89 kr för 250 gram det gör 0,356 kr 1 gram blir för 0,5 dl som bör väga 45 gram, det blir 16.02 kr för en dos i en sockerkaka.

Jag ville bara påvisa att bakery+ inte är så dyrt som många tror och att jag bara valde några sötningar är bara för att ge några exempel, det handlar inte om en fullständig uträkning och jämförande, lite får ni allt göra själva. Ville ge er en tanke 😉
Inte heller att jämföra äpplen med päron… här jämförs sötning som sötning, inte vilken sorts sötning det är…

 

 

Köpa Bakery+ i Borås?

1 februari, 2013

pase_ bakery+_mariannNu kan man köpa påsar av Bakery+ hemma hos mig för alla er som bor runt Borås eller har vägarna förbi av olika anledningar.
Maila mig bara i god tid så jag är hemma (vilket jag iofs oftast är).

Det blir lite billigare att köpa dem här  hos mig, du betalar 130 kr påsen och köper du 5 st får du dem alla för 600 kr.

Tillhör du skaran som gärna använder Bakery+ eller vill prova på det och bor för långt bort så kan man givetvis fortfarande köpa det på nätet.
BAKERY+

Bloggar du och använder bakery+ låt mig veta!

 

Citronmuffins

10 januari, 2013

ca 8 st beroende på stl på formen, här är det stora formar

4 ägg
2 msk Bakery+  Mariannsocker
1 stor citron, rivet skal och saft
75 gram smält osaltat smör
1 dl creme fraiche
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1, 5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt.
Häll i citronsaft o skal, smör och creme fraiche, blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Skeda upp i formar och grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

Tips. Om du inte vill ha ”flisiga” muffins som på bild stryk till dem något i formarna med ryggen av en blöt sked.

©MariannAndersson

 

 

Vinnaren av en bok är…

1 december, 2012

STORT GRATTIS  TOMMY RUNESSON!

Du har vunnit en bok i min lilla utlottning bland alla er som bemödat er att maila in en liten recension av Mariannsocker- Bakery+ till Stevia Vital.
TUSEN TACK ALLA SOM DELTAGIT! UPPSKATTAS MYCKET!

Berätta gärna vilken bok du vill ha av Baka med LCHF eller Baka matbröd med LCHF, svara på vinnarmailet så ordnar vi allt.

Grattis igen Tommy!

 

Sista dagen med Bakery+/Mariannsocker-recension

30 november, 2012

I morgon dras det en vinnare och vinnaren väljer själv om han/hon vill ha en bakbok eller en brödbok.
Brödboken kan dock inte skickas förrän i början februari.
Vinnaren meddelas via mail och annonseras ut i ett inlägg här i helgen.

Lycka till alla ni som bemödat er om att både testa och maila in till info@steviavital.se 

 

 

Erytritol, stevia och Bakery+

6 november, 2012

Det framkommer ibland att människor inte vet vilken bismak som är vilken till vilken sötning i en blandning av stevia och erytritol.
Stevia ger en överväldigande sötma och kan ge en lakrits bismak. Stevian kan tom ”fara upp ” i näsan och lukta sött eftersom det är ett fint fint pulver.
Erytritolen är absolut inte översöt och bismaken/effekten är metallisk smak och en sveda/brännade känsla.

Dessa båda bismaker/effekter uppkommer alltid vid överdosering. Då kan frågan bli – Vad är överdosering? Läs mer »Erytritol, stevia och Bakery+

Förlänger utlottningen av en bok till 30 nov

27 oktober, 2012


Det går lite trögt med recensioner ang ”Mariannsockret”.
Så jag tar mig friheten att förlänga tiden. Nu har man till 30 november på sig att maila in till info@steviavital.se en kort recension för alla de som provat Bakery+.

Jag tar inte hänsyn till vad som skrivs och det är inte  jag som plockar ut vinnaren, utan det överlåter jag till Stevia Vital att bestämma vad som publiceras.
Vinsten blir min bakbok Baka med LCHF eller om man hellre vill min nya bok . Vinnaren får välja själv, väljer man den nya boken kan inte den skickas förän i jan/feb.

Jag blir jätteglad om ni alla som provat mariannsocker orkar, kan och vill ge en liten feedback på sockret till Stevia Vital. 😀

 

 

Mariannsocker och utlottning av bakboken

20 september, 2012

Så roligt att se att det kommit in en recension av Bakery+ Mariannsockret!!
Det är exakt så som Rebecka skriver det är drygt och inga bismaker – ett fantastiskt gott och fint socker tycker alla här hos oss.
Tack Rebecka för din recension, uppskattas mkt!

Är man helt avsötad kan man ta ytterst lite ner mot 1 msk eller mindre kan räcka. Vill man bjuda sötnosar bör man ta 3 msk då bör deras smaklökar absolut få sitt.

Jag lägger mig ofta på 2 msk då vi oftast fikar med sötnosar, de får tåla lite halvosöta bakverk 😉

Vi hade  härom helgen ett par på fika där en av dem är otroligt känslig för de traditionella alternativa sötningsmedlens bismaker och detta var första gången de blev bjudna på mina bakverk med stevia och erytritol. Ingen av dem kände någon ”konstig” smak alls, inte alltså ens han som är väldigt överkänslig  för alla sötningsmedel.
Kan man få bättre betyg? Läs mer »Mariannsocker och utlottning av bakboken

Mariannsockret – Bakery+

23 augusti, 2012

En liten vända till med Mariannsockret, fick meddelande om att exp avg på 20 kr är tillfälligt borttagen och alla som beställt sockret och betalat denna kan maila Stevia Vital och få den återbetalad.
Glöm inte också att det fram till 2/9 är 10% rabatt med koden bakeryplus i kassan.