Inlägg märkta ‘bakverk’

Chokladtårta med körsbär

30 december, 2013

Här blir det lite mer kolhydrater av chokladen och körsbären (runt 13 gram per 100 g för körsbär) så var försiktiga.
Använder du 70% choklad uteslut helt sötningen, och då får det utgå en varning för väldigt hög kolhydratshalt.

©2013 MariannAndersson

Ingredienser för Chokladtårtan med körsbär: Läs mer »Chokladtårta med körsbär

Apelsin- och mandelmuffins

18 september, 2013

©2013 MariannAndersson
Apelsin- och mandelmuffins

Ingredienser

ca 8-10 st beroende på stl på formarna

4 ägg
75 gram smält osaltat smör
2 msk Bakery+ Mariannsocker
0,5 dl grädde
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1,5 msk fiberhusk
2-3 finriven bittermandel
1 apelsin, rivet skal + saft
2 tsk bakpulver

Mandelspån
Pudra med bakery+

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt i flera minuter
Häll i smör och grädde, blanda väl.
Blanda ner det rivna skalet + saften från en apelsin.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
Skeda upp i formar och strö över mandelspån, grädda i mitten av ugnen 175 grader i 15-20 minuter.
Pudra med bakery+ innan servering.

Tips: jag bakar alltid muffins i muffinsplåt, då blir de mycket högre och snyggare.

 

 

 

Marianns lite kryddiga långpannekaka

1 februari, 2013

Marianns långpannekakaHärlig lite kryddig kaka med kaffetopping!

Kakan:
6 ägg
150 gram smält osaltat smör
1,5-2 msk Bakery+ sötning
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 msk kakaopulver
1 msk mald kardemumma
1 msk mald kanel
2 tsk bakpulver

Topping:
100 gram mycket mjukt smör
100 gram rumsvarm cream cheese
1,5 msk Bakery+
1 msk snabbkaffepulver
(eller 150 g smör och 50 g cream cheese för smörigare topping)

Riv över lite mörkchoklad eller pudra med kakao

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt i flera minuter, ta i det smälta smöret och blanda väl. blanda alla torra ingredienser väl och blanda sedan ner dem i smeten.
Häll upp smeten i en liten smord och pofiberbröad liten långpanna 15×20 cm. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda samman alla  ingredienser till fyllningen väl. Bred den över den svala kakan och riv choklad över eller pudra med kakao och förvara den sedan svalt.

©MariannAndersson

 

Citronmuffins

10 januari, 2013

ca 8 st beroende på stl på formen, här är det stora formar

4 ägg
2 msk Bakery+  Mariannsocker
1 stor citron, rivet skal och saft
75 gram smält osaltat smör
1 dl creme fraiche
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1, 5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt.
Häll i citronsaft o skal, smör och creme fraiche, blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Skeda upp i formar och grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

Tips. Om du inte vill ha ”flisiga” muffins som på bild stryk till dem något i formarna med ryggen av en blöt sked.

©MariannAndersson

 

 

Saffranskladdkaka med valnötsgrädde

7 november, 2012

Idag på kladdkakans dag tänker jag bjuda på ett kladdkakerecept.
Håll tillgodo och låt er väl smaka!

Saffranskladdkaka

125 gram osaltat smör
2 msk bakery+ sötning
1 dl grädde
4 ägg
1 pkt saffran 0,5 g
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl

Gör så här:
Smält smöret  i en kastrull. Ta i saffran och sötning i smöret, blanda också ner grädden. Blanda detta väl. Vispa kraftigt ner äggen med handvisp.
Blanda kokosmjöl och mandelmjöl och vispa ner det väl. Häll upp i en smord och pofiberbröad rund form ca 22 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 10 min, vakta kakan, den ska vara ”dallrig” ca 3 cm och in från kanten. Ställ svalt och låt sätta sig.
Servera med valnötsgrädde.
Vispa ca 2 dl grädde och hacka ner  ca 2 dl valnötter och blanda med grädden.

©Mariann Andersson

Rabarber- och kanelmuffins

27 juni, 2012

Här kommer det sista rabarberreceptet för i år.
Dessa är underbart goda och här inser man att rabarber mycket väl kan ta platsen som syrliga äpplen…

ca 12-16 st beroende på stl av formarna

50 gram smält smör
5 ägg
1,5 msk Bakery+ sötning
1 dl grädde
1 dl Aman Prana kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

200-250 gram rabarber
25 gram osaltat smör
2 tsk kanel
1 msk Bakery+

Gör så här.
Ansa och skiva rabarbern, välj själv om du vill ha tunna skivor eller större bitar, eller varför inte blanda?
Stek upp rabarbern i smör, den ska absolut inte brännas. Strö över sötning och kanel blanda väl runt, låt svalna av.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda ner grädden och det smälta smöret i smeten, blanda väl. Blanda torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Vänd sist ner rabarbern.
Skeda upp i formar och grädda mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

©MariannAndersson

Mandeltårta med limekräm- och jordgubbar

23 juni, 2012

Ingredienser tårtbotten:
100 gram mandelmjöl eller mald mandel
4 äggvitor
2 msk Bakery+ sötning

Limesmörkrämsfyllning:
150 gram mjukt smör
4 äggulor
2 msk Bakery+
1 dl grädde
1 lime rivet skal o pressade saft
0,5 gelatinblad

Skivade jordgubbar och några hela
2 dl vispad grädde

IMAG0520Gör så här:
Gör gärna limesmörkrämen kvällen innan och lägg vitorna i en burk med tättslutande lock i kylen.
Mal mandeln i mandelkvarn eller använd mandelmjöl. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sötning och vispa ytterligare ca 2 min. Vänd i mandelmjölet. Bred ut smeten till två rundlar, ca 22 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper.
Grädda bottnarna mitt i ugnen 175 grader i ca 20 min. Vänd upp bottnarna på ett galler och dra genast bort papperet. Låt kallna.
Limesmörkräm: Lägg gelatin i kallt vatten minst 5 min. Skär smöret i små bitar. Riv limen och pressa sedan ur saften. Blanda äggulor, sötning och grädde i en kastrull. Låt sjuda upp under omrörning. Sjud tills krämen tjocknar, får inte koka. Ta kastrullen åt sidan och rör ner gelatinet och limeskal och saft, vispa sedan ner smöret.
Låt krämen kallna helt, kan med fördel göras kvällen innan och stå i kylskåp och tjockna.
Bred krämen mellan bottnarna och täck sedan rikligt med skivade jordgubbar.
Bred lite slarvigt grädde ovanpå och garnera med jordgubbar.
Man kan också bara dela krämen i två och ha ett lager mellan och ett ovanpå och skivade jordgubbar tätt både mellan och över och ingen grädde.

©MariannAndersson

Härlig sommartårta!

p

Sockerkaka – LCHF

17 juni, 2012

En jättegod LCHF sockerkaka, funkar utmärkt som tårtbotten också.

Ingredienser:
150 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
5  ekologiska ägg
2 msk Bakery+ sötning
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg  3-5 min, häll i smöret och grädde, blanda väl.
Blanda torra ingredienser och blanda de väl ner i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35 min, känn på sockerkakan så den är torr och färdiggräddad.

 

©MariannAndersson

Schackrutor

5 juni, 2012

Lite goda Schackrutor/småkakor till sommarens kaffekalas?

ca 24 st

Ljus deg:
100 gram mycket mjukt osaltat smör
1,5 msk Bakery+ sötning
3 rumsvarma ägg
1,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk vaniljpulver

Mörk deg.
100 gram mycket mjukt osaltat smör
2 msk Bakery+
3 rumsvarma ägg
1,25 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Blanda degarna i två bunkar.
Mixa/vispa smöret med sötning.
Vispa ner ett ägg i taget till en smet.
Blanda torra ingredienser  och blanda ner dem väl i smeten.
Låt svälla någon minut.
Rulla varje deg till två jämnstora korvar.
Lägg en brun och vit bredvid varandra och motsatt över dem.
Rulla samman dessa fyra korvar och tryck samman att det blir en tjock fyrkantig korv, ca 25-30 cm lång.
Låt den vila kallt i 30 minuter.
Skär sedan skivor ca 1 cm tjocka och lägg ganska tätt på bakplåtspapperklädd plåt. Jämna ev  till dem så de är lite fyrkantiga.
Grädda i 175 grader i ca 10-15 min.

©MariannAndersson

 

Lakritskladdkaka med citrongrädde

5 maj, 2012

Lakritspulver passar fint i LCHF bakning, då kan ma söta emd våra lchf godkända sötningar som stevia och erytritol och som i detta fallet Bakery+ från Stevia Vital.

ca 8 bitar

Ingredienser:
150 g smält osaltat smör ( eller normalsaltat)
1 dl grädde
2 msk Bakery+ sötning
4 ägg
3/4 dl kokosnötsmjöl
3 msk lakritspulver lakritsfabrikens pulver

2 dl grädde
1 citron finrivet skal
Gör så här:

1. Värm upp grädden lätt och lägg i smöret att smälta  med. Ta från värmen.
2. Rör sedan i äggen och sötning väl.
3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i kastrullen.
4. Smöra och pofiberbröa en springform ca 21 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 175 grader i ca 6-8 minuter. Passa kakan noga då den ska dallra  ca 2-3 cm från kanten och in. Ta ut och låt svalna lite. Förvara gärna i kylskåp ett par timmar innan servering eller över natt.
6. Vispa grädden ganska hårt med citronskalen.

Servera lakritskladdkakan med citrongrädden
©MariannAndersson

 

 

br /