Inlägg märkta ‘barn’

Ingen hjälp till överviktiga barn!?

5 september, 2011

Omkring 200.000 svenska barn bär på en övervikt som riskerar deras hälsa i framtiden. Men bara en bråkdel får hjälp av sjukvården.
Så skriver DN
Problemet är ju att de vet inte vilken hjälp de ska ge!?

För Rössner har ju redan deklarerat att det inte är någon idé, som han sagt själv:
”Att man kan lägga ner debatten. Den visar klart att det inte är någon poäng att debattera eftersom vad det handlar om är att äta mindre och röra sig mer. Det är ingen chockerande nyhet, det har vi hävdat hela tiden, problemet är bara att feta människor inte tycker om att göra det. ”

VEM VILL SVÄLTA?
Om man ska ge barn kalorisnåla alternativ, kommer det endast att leda till större ätande. Finns INGEN som kan genomlida en egenpålagd svält länge. Det är liksom dömt att misslyckas. Marcus och Rössner borde börja förstå att det första man måste vara är MÄTT och NÖJD, då automatiskt äter man mindre av onyttigheterna.

Men om kroppen ligger i svältäge söker den energi varhelst den kommer åt det.

När man sedan också förstår  att dagens mat är ganska näringsfattig, så som en bloggkommentar tidigare inlägg sa att idag får man äta 4 morötter för att få i sig samma mängd som 1 morot gav på 40 talet. Vad säger det den som kan tänka bara ett litet steg till?

Kroppen kommer kräva mer mat då den inte får tillräckligt med näring! Man tar vad man hittar i kylskåpen helt enkelt.

Det värsta är väl att när sedan någon faktiskt gör något som också hjälper då motarbetas det. Man blir ledsen.

Bilden är från BT som också skriver om detta.

 

Barnbok om bantning!?

24 augusti, 2011

Boken som går att förbeställas och kommer ut i oktober vänder sig till fyraåringar och upp till tolv.
När ska galenskaperna sluta?

Aftonbladet Wendela berättar om detta.

Problemet är ju inte barnen utan föräldrar som ger barn fel mat. hela den vuxna världen blir bara fetare och fetare och vem ger barn mat?
Ja inte är det fyraåringar som handlar och lagar mat i alla fall.

INGEN kan gå hungrig någon längre tid, inte vuxna och inte heller barn. Det är ju att gå emot överlevnadsinstinkten! Svält går aldrig att hålla en längre tid, går inte bara….

Att äta mindre och springa mer, fungerar ju inte, det har ju till och med Hr Rössner kommit fram till.
Om man ska äta mindre tarvas det rätt mat och fet mat. LCHF.
Jag har aldrig blivit mätt länge på kolhydrater, men däremot nu när jag äter fetare mat kan man vara mätt en hel dag på mindre mat!

Barn och socker

14 juni, 2011

Ja detta är väl ett ständigt problem?

Ungar som är sockerberoende redan i de tidiga åren.
Hur gör ni för att hålla era barn från sockerträsket?

Det är inte lätt då vart vi än vänder näsan så finns sockret där i högar. Nu är ju mina barn vuxna, men de har ju varit små och vi hade lördagsgodis länge. Sedan blev det fredagsmys, med 1 påse chips eller ostbågar och plockgodis och 1 st cola på 1,5 l. Vi var 5 personer länge i familjen och köpte detta att dela på. Men nog har det lilla skapat ett behov ändå…

Yngsta barnet bor ju kvar hemma och hon har självmant valt att leva ett lchf-liv. Hon har nämligen märkt på egen kropp att hon mår bäst då. Igårkväll blev hon ändå sugen på något gott och ställde sig att baka  lchf-kanelsnurror!

Jag tror lösningen är att det måste till bakverk och godis gjort på just dessa lchf-mjöler och sötning som ej ger de fysiska förutsättningarna för  insulinhöjning och sug efter mer när densamma dalar.

Det är ju bra om vi tidigt får in alternativa saker för godis och kakor, när det är fest.
Det är ju också svårt borta, men äter de bra hemma och vid utflykter i skolan kan få med en lchf-kaka/godis, så känner de sig inte så utanför och så  underhålls inte ett sockerberoende eller skapas ett sådant.

Hur gör ni? Hur tänker ni i denna fråga?

 

 

Bebisar blir tjocka för tidigt

25 april, 2011

Nu menar man på att man ska ”banta” bebisar. I Aftonbladet idag skriver man att en långstudie visar på 7.500 bebisar i USA att var tredje bebis i USA är tjock redan vid 9  månaders ålder.
Rådet man ger är att ha koll på vad barnen äter och portionstorleken!? Ska man redan före ettårsåldern dra ner på portionstorleken?
Vore det inte bättre om man gav dem riktig MAT från början?

Vilka barn kan man ”svälta? Ge barn riktig näringstät mat och de blir mätta länge. Vi som inte snålar med fettet märker en mättnad som kan sitta i många många timmar. Låt små växande barn få äta ÄKTA MAT!

Kan inte låta bli att tänka på Hr Rössners misslyckande med barn o ungdomar på överviktsenheten, Karolinska.
Det går aldrig att svälta sig ner i vikt, det är dömt att misslyckas då kroppen behöver näring.
Får kroppen dåligt med näring uppstår ett naturligt behov av att äta mer, och ekorrhjulet är igång, äter du då fel mat så drar man igång även den fysiska ”apparaten” (insulinet) till fettinlagring och sug efter mer mat, mer stimuli….

Klicka på bilden bredvid för mer information om just detta ekorrhjul och hur man  bäst tar sig ur det.