Inlägg märkta ‘bullar’

Hallongifflar

6 juli, 2012

Varför inte lite hallon mellan alla jordgubbar som åker  ner i magen i dessa jordgubbstider…

8-10 st

4 ägg + 1 äggula
2 msk Bakery+
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma stött
2 tsk bakpulver

ca 1 dl hallon
lite smörskivor
1 uppvispad äggvita
lite mandelspån

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i flera minuter.
Häll i smält smör och grädde och blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Låt svälla i minst 5 minuter.
Kavla ut degen  mellan två oljade bakplåtspapper till en rektangel ca 20-30 cm.
Lägg ut hallon och hyvla tunna smörskivor ca 8 st och lägg här och var.
Vik över från två håll mot mitten, och vik sedan en gång till över mot kanten.
Skiva sedan 8-10 st gifflar och lägg ut på bakplåtspapperklädd plåt.
Pensla med uppvispad äggvita och strö över mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter

©MariannAndersson

 

Lyxiga Saffransbullar – Lussebullar

17 december, 2011

LCHF-sfärens allra första lussebullar är dessa!

10-12 lchf- saffransbullar

Saffransdegen:
4 ägg + 1 gula
2  msk sötning Bakery+
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram

1 äggvita för pensling och lite hackade nötter el mandlar

50-75 gram mycket mjukt smör

Mandelmassa:
100 gram mandel, skållad skalad mald + ev 2 bittermandlar
2 msk Bakery+
2 msk grädde

eller kika här ta då halva mängden.


Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och sötning fluffigt i minst 5 min. Ta smöret och grädden vispa och ta sedan i saffranet och blanda väl runt.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten svälla minst 5 min gärna längre.

Kavla sedan ut degen mellan två oljade bakplåtspapper. Kavla ut en rektangulär och bred smöret på och riv mandelmassan över, rulla den sedan som vanlig bullar/rulltårta och skiva upp 10-12 bullar och lägg dem i bullformar. Pensla med äggvita och strö som här hackade valnötter ovanpå.
Grädda i 175 grader i ca 20 min, känn på dem.

©Mariann Andersson

 

Lussekatter – LCHF

22 november, 2011

LCHF-sfärens allra första lussekatter!

Dessa lussekatter är också verkligen som riktiga lussekatter!

Recept för ca 10 st lchf- lussekatter:

4 ägg + 1 gula
2 msk Bakery+ sötning (finns omvandlingstabell på bloggen)
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk (numera tar jag 3 msk)
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram (vid två påsar bör katterna ej ges till barn, se länk i kommentar)

1 äggvita för pensling

Gör så här:
Vispa ägg  fluffigt i gärna bortemot 5 min.
Ta i  smälta smöret, saffran, sötning  och grädden, vispa samman.
Blanda de övriga torra ingredienserna väl och blanda/vispa ner dem väl i smeten.

Låt svälla i minst 5 min.

Rulla sedan 10 styck smala korvar och snurvla till dem i ändarna, så som alla lussekatter bör snurras. Pensla med lite vispad äggvita.  Grädda i 175 grader i ca 15 min.

Vill du har fruktos= russin i dina så är valet ditt, här uteslöt vi detta.

DSC_0027Tips: Givetvis går dessa att lägga i bullformar och muffinsplåtform och få lussebullar!

Även russin fungerar ;) här ser du alla 60 lussekatter som Jonas Colting beställde till ett event och han ville ha russin.

©Mariann Andersson

Gott lusse firande!