Inlägg märkta ‘cancer’

Socker och stärkelse göder cancer enligt vetenskapens värld

17 april, 2012

Detta har ju sagts inom LCHF så länge jag har läst på lågkolhydrats sidor i snart 4 år.
har ofta läst detta inne hos Annika Dahlqvist och på Kolhydrater i fokus.

Nu säger man på Vetenskapens värld att socker får cancerceller att växa!

Nu tar vetenskapens värld upp detta och man säger att IGF-1 får cancerceller att växa när de väl bildats. Nu jobbar läkemedelsindustrin på ett botemedel (givetvis gör de det). Varför inte bara äta rätt?

Som Annika Dahlqvist uttrycker det
så kan de som vill fortsätta äta kolhydrater i stor mängd kan hoppas på att läkemedelsindustrin hittar en medicin mot detta (och utan biverkningar).

Vi andra kan fortsätta minimera våra kolhydrater (LCHF) och minska risken för cancer.

 

Cancer av nitrit, nu är det kanske fastställt?

13 januari, 2012

Nu har det kommit en undersökning om att det inte är köttet i sig vi får cancer av utan det är nitritet, ÄNTLIGEN!
Charkuterierna är ju sprängfyllda med nitrit.

Det har tjatats så om att det är farligt att äta kött, hur nu det kan vara det så när mänskligheten är uppfödd på sådan…

Läs mer »Cancer av nitrit, nu är det kanske fastställt?

Värktabletter kan förebygga cancer

29 oktober, 2011

”Långvarig behandling med acetylsalicylsyra kan förebygga kolorektalcancer hos hälften av vissa patienter med förhöjd genetisk risk att drabbas. Det visar en ny internationell studie”
Dagens medicin skriver så  nyligen
Detta är ytterligare en ny forskning som pekar åt det hållet att  den antiinflammatoriska effekt sådana smärtstillande medel har kan förebygga cancer.

Det är alltså ett inflammatoriskt tillstånd som orsakar cancer och då kunde man kanske istället äta en antiinflammatorisk kost, istället för å hiva ner kostsamma huvudvärkstabletter?
Det är enligt min mening en mängd sjukdomar som i grunden handlar om inflammation och när man äter en ”traditionell” modern kost så gynnar den inflammation och sanningen är att kroppen ligger under en ständig sådan!

Det är vår omega 6 stinna kost som är huvudorsaken till detta. Ät gräsbetes, vilt, vildfångad fisk och/eller rätt uppfött lax. Vet du med dig att så inte är fallet är kosttillskott av omega 3 nödvändigt.

BRY DIG OM DIN HÄLSA OCH FRAMFÖRALLT BARNENS!

 

 

Insulin är gödning för cancer

17 oktober, 2011

”Höga insulinnivåer är en stor riskfaktor när det gäller att utveckla prostatacancer. Det är den viktigaste slutsatsen som läkaren Jan Hammarsten kommit fram till efter 20 års forskning på prostatacancer. Hans rön har nyligen publicerats i den ansedda tidskriften ”Nature”. Han liknar insulin vid ”gödning för cancer”.

Det bästa man kan göra för att motverka prostatacancer, är alltså att äta mat som höjer insulinhalten i blodet så lite som möjligt.

Den diet som bäst uppfyller dom kraven är den s.k. LCHF-dieten, som går ut på att äta så lite kolhydrater som möjligt och istället äta mer nyttigt fett.

Jon åkte till Ludvika lasarett och träffade Jan Hammarsten, som regelbundet kommer upp från Halland, där han bor, och jobbar på urologmottagningen:

Här kan du lyssna på intervjun!

Läkarna som ansluter sig  till lågkolhydratskost blir bara fler och fler…

 

Cancerceller lever på socker

30 maj, 2011

Så då torde det vara bevisat nu då att cancerceller lever på socker.

Självklart ska ju vi inte behöva sluta äta socker, nej det vore ju förfärligt… vi hittar på en medicin (givetvis) som gör att folk kan mumsa på och ändå svälta sina cancerceller. Pengarna måste ju in för sjutton, så varför rekommendera folk att sluta med socker för att inte ens få cancer i första hand, det verkar inte finnas på kartan…

Suck!

Ps. Kanske medicinen har en ”trevlig” biverkning också så kan vi medicinera den också…