Inlägg märkta ‘diabetes typ 1’

Världsdiabetesdagen idag: Elitmotionär med LCHF och diabetes typ1

14 november, 2012

Josefin Palmén fick diagnosen diabetes. Då höjde hon träningsdosen och började frossa i grädde och smör. I veckan sprang hon en halvmara i Kenya, för att sedan ladda om för Vasaloppet.

Detta skriver Hd.se förra året vid denna tiden.

Josefin säger: Läs mer »Världsdiabetesdagen idag: Elitmotionär med LCHF och diabetes typ1

Diabetes typ 1 och mina tankar…

1 oktober, 2011

Tänker på att man visade häromdagen på tv´n troligtvis  nyheterna…
De visade en liten killa ca 10 år som hade diabetes typ 1 och injicerade sig själv och man visade honom  dels i affären och i skolan i matsalen.

Som jag uppfattade inslaget så gick han runt i affären i godis hyllorna och sa nej till reporten, detta går inte innehåller för mycket socker, gick vidare runt hörnet där låg choklad, sa återigen nej till reporten, innehåller för mycket socker sa han.

Sedan kom de till fling och musli hyllan och där lyfter han fram ett paket och läser på innehålls förteckningen och ser att det innehåller för mycket socker och säger nej igen. Därefter sträcker han sig efter pauluns musli och läser utanpå paketen  utan socker och säger ja, och stoppar det i sin varukorg.

Nästa sekvens är från skolan i maten och han sitter och mumsar en macka med tunt med smör (?) troligtvis margarin och ett glas mjölk som han hämtade ur en stor kartong ( vad nu sånna heter) och vad stod det på den? Givetvis lättmjölk…

Nästa sekvens visas han i matsalen med tom tallrik och tomt glas och han sticker sig i fingret för att göra ett test och vad visar det tro?

27,6 !!??

Genast injicerar han sig med insulin…

Grabben är 10 år och ska så hålla på hela sitt liv…

Ledsamt att han och andra inte kan få hjälp till att förstå att mackor och också musli, även Pauluns innehåller en herrans massa kolhydrater (60 g per 100g) dock i  form av stärkelse.

Jag blir mer och mer upprörd över hur lite folk i allmänhet förstår omkring stärkelsen.
Upplysningen går alldeles för långsamt…

All stärkelse blir druvsocker och börjar brytas upp redan i munnen.
Allt druvsocker går direkt in i blodet.

 Säger inte detta det mesta?