Inlägg märkta ‘fyllda kakor’

Krämfyllda LCHF-kakor

10 augusti, 2011

ca 8 st dubbla kakor

Ingredienser:
100 g smält osaltat smör
3 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex flingor
0,5 dl fibrex-strö (Finax)
2 krm vaniljpulver
1,5 msk Bakery+ sötning

Kräm:
100 g mycket mjukt osaltat smör
50 g cream cheese
2 krm vaniljpulver
1,5 msk Bakery+

Gör så här:
1. Smält smöret och ta fram smöret till krämen att mjukna
2. Blanda alla torra ingredienser väl, se till att sötrixet inte ligger i större smulor, mosa dem noga.
3. Häll i det smälta smöret och blanda välv runt
4. Fördela 16 st runda kakor på bakplåtspapperklädd plåt. Platta dem noga ner till ca 0,5 cm. Se också till att kanterna är hela och lika tjocka som mitten.Viktigt att de är hårt packade.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 min. Låt svalna  innan du lyfter över dem med stekspade på galler att fortsätta  bli helt kalla.
6. Blanda alla ingredienser för vaniljfyllningen väl.
7. Fördela krämen på 8 kakor och sedan lägger du ihop dem två och två.

Tips: Självklart kan man äta de krispiga kakorna som de är utan fyllning.
Du kan också ta i 2-3 msk kakao i fyllningen.

©Mariann Andersson