Inlägg märkta ‘hasselnötsmjöl’

Budapestrulle – LCHF

8 maj, 2011


ca 6 portioner

Ingredienser till botten:
6 äggvitor
2 msk sötning  Bakery+
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl finhackade hasselnötter

Fyllning
2.5 dl vispad grädde
2-3 dl hallon

Garnering lite smält mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa vitor och sötning till en fast marängsmet. Blanda kokosnötsmjöl och de finhackade nötterna och hasselnötsmjölet. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna  ca 25×20. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna. Vispa grädden, blanda med  färska eller halvtinade frysta hallon och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta, försiktigt. Garnera med att ringla lite smält mörk choklad över tårtan.

TIPS: Från gun92884 på iFokus

Lägg upp den färdig bakade kakan (fortfarande på pappret) på en fuktig kökshandduk och sedan rulla upp allt (handduk inräknad) snabbt och låta det hela kallna, upprullat. Det gör det enklare att rulla ut kakan för fyllning, för att sedan rulla upp den igen utan att den brister (för mycket).

©MariannAndersson

Mjuk nötkaka

6 april, 2011

12-14 bitar

Ingredienser:

3 ägg
2 msk sötning Bakery+
100g smält osaltat smör
1 dl grädde
0,5 dl kokosnötmjöl
2,5-3 dl rostat hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter.
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt, smält smöret med grädden och häll i och vispa. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl. Häll i smord bröad (pofiber) form 1,5 l. Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn med sticka.

©MariannAndersson