Inlägg märkta ‘Holistic’

Holistics kokosolja till extrapris!

25 juli, 2012

Nu kan man köpa Holsitics kokosolja för endast 149- (ordpris 169-) om man anger rabattkoden Kokosolja i rabattkodfältet.
Koden endast giltig till 31/8-12.

Holistics kokosolja är kallpressad, oraffinerad och tas från unga kokosnötter då de har högst näringsvärde.
Används till matlagning, stekning och bakning, men är även bra vid hudproblem som torr hy och utslag.

Vill du delta i en tävling för att vinna deltagande i Holistic föreläsning så gå in här på Facebook

Varför inte passa på att då också köpa lite kokosnötsmjöl när du ändå är igång!

 

 

Holistic D3 vitamin, kapslar om 5000 IE

16 februari, 2012

Äntligen har Holistic kommit ut med D3 i kapslar om 5000 IE.

Ni glömmer väl inte att ta ert D vitamin, kan vara livsavgörande.

Läs mer om D vitamin:
Vitamin D council

Allt om vitamin D

Allt jag skrivit om D vitamin 

 

 

 

 

 

Kan den bästa och godaste kokosoljan vara Holistics?

23 november, 2011

Verkar så, dock har jag säkert inte smakat alla sorter ännu… så man får väl reservera sig 😉
Vilka oljor använder ni?

Jag skrev härförleden ett inlägg om kokosfett kallpressad medicin och där nämnde jag lite olika kokosoljor vi provat osv.
Jag hade dock inte provat Holistics olja och detta tyckte någon var lite synd då den var den godaste på marknaden.

Jag tänkte att detta måste ju testas och nu då jag fått hem ett par burkar av Holistic kallpressade kokosolja så har vi alla i familjen testat den och jag kan nog hålla med han som mailade mig, att den är den godaste kokosoljan hitintills som vi provat. Kan köpas bla. på Bodystore

Den är så superlen, som sammet i munnen. Len och mild kokossmak. Den vi haft mest har ju varit Biofoods och när man nu jämför så är den smulig… inte alls lika god i munnen.

Jag skulle också vilja passa på att lyfta fram det som Holistic skriver om ”virgin” oljor och tar mig friheten att klippa in lite av texten här:

Många frågar oss varför vi inte kallar vår kokosolja virgin? Tja, det kan vi väl göra, men vad betyder det?

Virgin är en urholkad industristandard från olivoljan där vissa producenter av olivolja säger att det betyder ”från första pressningen” (och att Extra Virgin är från första pressningen men med extra bra kvalitet) medan andra producenter av olivolja säger att virgin betyder ”från andra pressningen” (och att Extra Virgin är från första pressningen).

Förvirrande? Ja, men ännu mer förvirrande är det när man försöker föra över begreppet till kokosolja. Faktum är att när det gäller kokosolja så betyder det ingenting! Kokosolja pressas bara en gång, så per definition är all kokosolja Virgin.

En del tror att Virgin och Extra Virgin kokosolja betyder att den är kallpressad. Men det finns gott om kokosolja med dessa beteckningar som inte är kallpressad. Raw food däremot, det är kallpressat på riktigt!

En amerikansk tillverkare ger Virgin kokosolja defintionen: kokosolja som kommer från färska kokosnötter där oljan framställs utan upphettning eller kemikalier. Det är en definition som vi tycker om. Det är dessutom ett krav som vår kokoslja uppfyller med råge!

Men så länge det inte finns en överenskommelse mellan producenterna vad Virgin och Extra Virgin betyder kan det betyda precis vad som helst! I dag är det mest av allt ett ”buzzword” som reklammakarna gillar för att öka försäljningen.