Inlägg märkta ‘kadmium’

Välling och gröt fulla av gifter

24 januari, 2013

3591624341så som kadmium, arsenik och bly. Dessa finns främst i spannmål, ris och soja.

Livsmedelsverket om gifterna i barnmaten

***

SD.se skriver:
”När Testfakta nu analyserar 14 olika gröt- och vällingsorter från svenska butikshyllor visar det sig att de giftiga ämnena finns kvar.

– Några av produkterna har olämpligt höga halter, säger Lars Barregård, professor i miljömedicin och överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Mest oroad är han över blyhalten i den mjölkfria vällingen och den mjölkfria äppelgröten från EnaGo. Läs mer »Välling och gröt fulla av gifter

Kan mjöl bli mer otjänligt än otjänligt?

2 oktober, 2011

”Rent mjöl i påsen? Fullkornsvetemjöl från Kungsörnen har de i särklass högst uppmätta kadmiumhalterna i den undersökning som Ren Åker Ren Mat låtit göra. Halterna är så höga att mjölet är otjänligt att koka gröt eller välling på till små barn, skriver debattören”

Detta skrivs idag  i GP

Dels är ju mjöl redan otjänligt som föda då det som Lasse Berg brukar säga ”limpan är roten till allt ont”, han syftar ju också till krig och annat elände, men också till OHÄLSA. Kika här och gärna på hela, men om du vill höra om brödlimpans ondska spola till 6.00.

Om du vill göra gröt till barnen och dig själv gör min dotter Elisabeths  LCHF gröt (finns recept på bloggen) och förstör inte dig själv eller dina barn med denna ”ondskans” malda frön.

Gör ett aktivt val och uteslut allt spannmål alltid ur din kost och ät dig till hälsa!