Inlägg märkta ‘kanel’

Marianns lite kryddiga långpannekaka

1 februari, 2013

Marianns långpannekakaHärlig lite kryddig kaka med kaffetopping!

Kakan:
6 ägg
150 gram smält osaltat smör
1,5-2 msk Bakery+ sötning
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 msk kakaopulver
1 msk mald kardemumma
1 msk mald kanel
2 tsk bakpulver

Topping:
100 gram mycket mjukt smör
100 gram rumsvarm cream cheese
1,5 msk Bakery+
1 msk snabbkaffepulver
(eller 150 g smör och 50 g cream cheese för smörigare topping)

Riv över lite mörkchoklad eller pudra med kakao

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt i flera minuter, ta i det smälta smöret och blanda väl. blanda alla torra ingredienser väl och blanda sedan ner dem i smeten.
Häll upp smeten i en liten smord och pofiberbröad liten långpanna 15×20 cm. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda samman alla  ingredienser till fyllningen väl. Bred den över den svala kakan och riv choklad över eller pudra med kakao och förvara den sedan svalt.

©MariannAndersson

 

Saffranskaka med kanelfyllning

6 december, 2012

En underbart härlig saftig saffranskaka med lätt krämig kanelfyllning.

ca 14 bitar
5 ägg
100 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1,5-2 msk Bakery+ sötning
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1-2 pkt saffran

Fyllning:
50 gram smält osaltat smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kanel
0,5-1 msk Bakery+ sötning

Gör så här: Läs mer »Saffranskaka med kanelfyllning

Frozen Cheesecake med pepparkaksbotten

30 augusti, 2011

Liten god LCHF-cheesecake till kaffet!

Ingredienser till pepparkaksbotten:

100 g smält smör
2 msk sötning Bakery+
2 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex-strö
0,5 msk fiberhusk
1,5-2 msk pepparkakskryddor
ev  lite malda pommeransskal

Cheesecaken:
3 ägg, separerade
3 dl vispgrädde
200g creamcheese
2 msk Bakery+
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här:
1. Smält smöret
2. Blanda alla torra ingredienser väl och häll i smöret och blanda.
3. Häll degen (lite smulig) och tryck ut lite lätt i en springform ca 22 cm i diameter.
4. Grädda i 10-15 minuter i 175 grader. Ta ut och kallna helt. Förbered fyllningen.
5. Vispa gulor, vaniljpulver och sötning, blanda sedan ner cream cheese.
6. Vispa vitorna till hårt skum
7. Vispa grädden lätt.
8. Blanda, vispade gulor med grädden och vänd sist ner äggvitorna.
9. Häll creamcheesesmeten över den kalla pepparkaksbottnen. Pudra över kanel.
10. Ställ i frysen i fem timmar. Låt kakan stå ute rumstemp i ca 20-30 min innan servering.

©Mariann Andersson

 

 

Crème à la cannelle

24 augusti, 2011

Len vaniljkräm/pudding med en puderdoft kanel över

4 små portioner

Ingredienser:
4 äggulor
1,5 msk Bakery+
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl vatten eller mjölk

Gör så här:
1. Koka upp grädde, vatten/mjölk och fröna ur den urgröpta vaniljstång och själva stången. Ta från värmen.
2. Vispa gulor och sötning.
3. Vispa sedan ner den varma grädden i gulorna väl. Häll upp i portionsformar.
4. Grädda formarna i hett vattenbad i mitten av ugn 150 grader ca 1 timma.0 Formarna ska vara täckta till ca hälften av hett vatten.

Vid servering pudra lite kanel över.

Njut en LCHF-dessert!

Crème brûlée är  franska och betyder ”bränd grädde” , men då vi inte kan göra bränt socker så kan den inte kallas för brûlée, därför kallas samma kräm här för Crème à la Canelle, som ju då är vanlijkräm med kanel.

©Mariann Andersson