Inlägg märkta ‘kex’

Sesam-knäckebröd

13 augusti, 2011

LCHF info 

Sesam-knäckebröd

1 ägg
1 dl vatten
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,25 dl fibrex

Gör precis som  här välj att platta ut degen till en stor ruta och dela med kniv så du kan bryta lagom stora bitar när den är färdig.
Grädda i 175 grader i 30 minuter, stäng värmen och låt stå ytterligare minst 30 minuter, känn på kexen när de känns torra.

©Mariann Andersson

 

Marianns saltiner

5 augusti, 2011

Ca 8-10 kex

Ingredienser:
1 ägg
1 dl vatten
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Flingsalt alt vanligt salt, var försiktig med saltet.

Gör så här:
1. Vispa ägg, vatten och salt.
2. Blanda det torra och blanda ner det väl i äggsmeten.
3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta ut dem till ca en höjd på ca 0,3 cm. Du kan lägga ett bakplåtspapper över och kavla ut dem på bakplåtspappret innan du drar över pappret på plåten, då är det lättare att få dem tunna och fina, ev justera kanterna och formen. Salta lite lätt ovanpå. På bilden är det för mycket salt i vår smak, vi fick borsta av dem lite lätt.
4. Grädda i ugnen 150 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

Tips: Äts nybakta, då de mjuknar vid förvaring.

©Mariann Andersson