Inlägg märkta ‘knäckebröd’

Sesam-knäckebröd

13 augusti, 2011

LCHF info 

Sesam-knäckebröd

1 ägg
1 dl vatten
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,25 dl fibrex

Gör precis som  här välj att platta ut degen till en stor ruta och dela med kniv så du kan bryta lagom stora bitar när den är färdig.
Grädda i 175 grader i 30 minuter, stäng värmen och låt stå ytterligare minst 30 minuter, känn på kexen när de känns torra.

©Mariann Andersson

 

Grova lchf-kex-knäckebröd

8 augusti, 2011

Ca 8-12 st

Ingredienser:

1 ägg
1 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 dl linfrön
0,5 dl fibrex
0,5 dl fibrex-strö ( Finax)
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:

1. Vispa ägg, vatten och salt.
2. Blanda torra ingredienser.
3. Blanda ner det torra i äggsmeten väl.
4. Klicka ut så många du vill ha på bakplåtspapperklädd plåt och platta ut dem väl max 0,5 cm gärna lägre.
5. Strö ev flingsalt och ev andra valda kryddor eller örter.
6. Grädda i 175 grader i 30 minuter, stäng värmen och låt stå ytterligare minst 30 minuter, känn på kexen när de känns torra.

Dessa blir verkligen knäckebröd och med en viss ”råg”smak.

Tips: Gör det enkelt för dig och platta ut degen på bakplåtspapper till en stor ruta max 0,5 cm tjock och dela/markera den med kniv i lagomt stora ”knäckebrödsbitar”, grädda , torka och bryt.
Förvaras i burk med tättslutande lock, de behåller krispigheten bra.

©Mariann Andersson