Inlägg märkta ‘kokosmjölk’

Kokosfett – kokosmjölk – kokosnötsmjöl = HÄLSA

21 september, 2011

Kokosfett är ett undermedel och även aftonbladet tar upp dess hälsofördelar.  Gör som jag och fler med mig ta någon sked kokosolja i en kopp kaffe eller te ett par gånger om dagen! Kokosolja med kokossmak i kaffe, blir ”kaffe med kaka”!

Kokosmjölk är också hälsosamt OM det är en Äkta Vara  produkt vill säga. Se upp för tillsatser och låg halt av kokos. ICA´s ligger bäst till och Santa Maria extra creamy coconut har en Äkta Vara märkning. Så att blint stirra på kolhydrats halten är fel, enligt mig. Vi måste mer och mer prioritera RENA produkter om vi ska återfå hälsa på djupet.

Sedan kommer vi till min favorit produkt när det kommer till bakning, Kokosnötsmjölet då den ersätter vetemjölet men INTE har någon av de alla femtioelva negativa egenskaperna som vetet har. Hur tillverkar man då detta mjöl? Läs här och här.

Annat läsvärt:
Om alzheimers and coconutoil

 

 

Indisk fiskgryta

27 april, 2011

2 portioner

Ingredienser:
500-600 g torskryggar eller annan vit fisk
50 g smör
1 liten purjolök
250 g kokosmjölk
300-400 g blandade frysta grönsaker
Salt o vit/svart peppar
Garam masala
Torkad koriander
Ingefära
Lökpulver

Gör så här:
Fräs purjon i smöret, häll i kokosmjölken och krydda upp, smaka av. Häll i de lätttinade frysta grönsakerna och lägg i fisken i mindre bitar. Låt koka/sjuda i 5 minuter.

 

 

Kycklinggryta alá Indien

6 april, 2011

Jag är lite alá Kajsa Varg, ”man tager vad man haver” typ. Så när jag hade glömt att lägga kycklingen i marinad, blev det en gryta på vad huset kunde bjuda på. Den blev Indien inspirerad. Detta kallar jag äkta Snabbmat!

2 kycklingfiléer i strimlor/mindre bitar, Bosarps
40 g smör
2,5 dl kokosmjölk (med lite kolhydrater)
2-3 dl frysta sommargrönsaker (maken äter morötterna)
Kryddor:
Några stänk Garam Masala
pudra över lite extra ingefära och torkad koriander
salt och vit/svart peppar och några ”dofter” vitlökspulver.

Fräs kyckling i smör och krydda, häll på kokosmjölken och blanda runt, häll sedan över grönsakerna och låt puttra 5 minuter. Skär ner lite bladgrönt och en bit gurka.

Alltid gott med något kallt krispigt!

Njut!