Inlägg märkta ‘kyckling’

Kycklinggryta med lite sting

9 januari, 2013

Kycklinggryta med lite stingJag gillar grytor ”alltiett” här kommer en variant som vi tycker mycket om:

Snabblagad kycklinggryta ”alltiett” och med lite sting!

ca 4 portioner

4 kycklingfilé , gärna Bosarpskyckling och då kan det kanske räcka med 3 filéer
1 strimlad purjolök
250 gram skivade champinjoner
1 liten påse valfria wokgrönsaker (eller andra grönsaker)
300 gram cream cheese
salt och peppar
1 msk paprikapulver
1-2 tsk chilipulver beroende på valet av hetta och sting
2 tsk curry
2 tsk lökpulver och ev lite vitlökspulver eller en pressad klyfta

Gör så här:
Strimla eller skär kycklingen i mindre bitar, fräs den i rikligt med smör. Lägg i svampen att fräsa med och sedan purjon.
Krydda upp och blanda runt. Häll i de frysta wokgrönsakerna ( eller andra) och blanda väl runt, låt detta fräsa upp lite och ta sedan i cream cheesen och låt det hela blandas samman och låt grytan koka i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är färdig och grönsakerna mjuknat något och tagit åt sig kryddorna.

 

Kycklinggryta med bacon och parmesan

9 november, 2012

400 g kyckling
100 g bacon
1  purjolök
1 röd paprika
2 dl creme fraich eller grädde
salt, peppar och paprika pulver

75 gram riven parmesan

Gör så här:
Fräs kyckling i mindre bitar eller strimlor, klipp ner bacon och låt allt fräsa i smör. Strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar, låt även detta fräsa med. Slå över grädde eller creme fraichen, salta och peppra, strö över lite paprikapulver. Låt små puttra i ca 10 minuter.
Riv parmesanen fint, rör ner parmesanen precis innan servering och låt det inte koka.
Serveras med en liten grön krispig sallad.

 

Kycklingburgare med smak av bacon

19 februari, 2012

3-4 port

3 stora bosarpskyckling filéer ( ca 7-800 gram)
1-1/2 pkt bacon
2 ägg
salt och peppar
lite lökpulver

Gör så här:
Strimla kyckling filéerna  och klipp bacon i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare med knivar.
Lägg i äggen. Salta och peppra och strö över lite lökpulver. Mixa samman allt till en jämn smet.

Stek burgarna i rikligt med smör ca 5 min på varje sida, beror ju också på hur tjocka du gör dem.
Här serverade vi dem med lätt smörfräst gul paprika och lite lök.

 

p

Het kycklinggryta med chili, apelsin och citron

20 december, 2011

 3-4 kycklingfiléer Bosarps
2 dl creme fraiche
smör i den mängd du behöver
1/2 citron och 1/2 apelsin, skal och saft
1 tsk sambal oelek
salt och peppar efter smak
1 gul hackad paprika

Gör så här:
Lägg en rejäl klatte smör och burken CF, riv över lite citron och apelsinskal och saften från en halva var. Pressa resten och drick ;)
Krydda med sambal, salt och peppar. Koka upp.
Lägg i mindre bitar av kycklingen och paprikan låt koka i ca 10 min.

Serveras med en god grönsallad.

Saffransdoftande kycklinggryta

24 november, 2011

3 kyckling filéer gärna bosarps stora fileer
smör
1 hackad gul lök
2-3 dl creme fraiche eller smetana
250 gram krossade tomater  och någon msk tomatpuré
salt och peppar
1 påse saffran
Gör så här.
Dela filéerna i mindre bitar eller strimla dem. Fräs dem i smör, snåla inte med smöret och  sedan ta i löken att fräsa med.  Ta i creme fraiche eller smetana och krydda upp.
Häll i tomaterna och låt allt puttra i 10 min, eller tills kycklingen är klar.
Serveras med en krispig grönsallad.

 

Kycklinglåda

16 november, 2011

3-4 port

3-4 grillade bosarpskyckling filéer
smör
Frysta tinade broccoli buketter
1 rejäl bit hackad purjolök
3 dl creme fraiche eller grädde
1-2 ägg
2 dl riven ost
salt och peppar ev andra kryddor

 

Gör så här:
lägg rejäla smörklickar i botten på en ugnsfast form och lägg broccolibukettern, flisa upp kyckling köttet och fördela i formen. Hacka purjon och fördela.Vispa samman CF och kryddor, ägg och blanda i den rivna osten och häll över och gratinera i ugnen  225 grader i ca 10-15 min, eller tills den fått lite färg.

 

 

Kycklinggryta med curry

10 november, 2011

3-4 portioner

3 bosarpskyckling filéer
smör
100-150 gram krav-bacon  gärna nitritfri
1 röd paprika
2-3 dl creme fraiche eller smetana
svartpeppar och ca 2 tsk curry, ev lite salt och lökpulver,  bacon är salt så var försiktig med saltet.

Gör så här:
Skär kyckling i  mindre bitar eller strimlor. Stek dessa i rejält med smör i en gryta gärna av järn, gärna i 5 minuter. Krydda. Skär paprikan i mindre bitar eller strimla den, lägg den i grytan och låt precis fräsa med någon minut. Ta sedan i CF eller smetana och låt det hela puttra i ca 5 min.
Serveras  gärna med blomkål.

Ps. ursäkta det illans dåliga fotot…

 

Marianns kycklinggratäng

20 juni, 2011

3-4 portioner

Ingredienser
3-4 grillade marinerade kycklingfileer i mindre bitar
1 purjolök i skivor
1 knippe fryst sparris i bitar
2 dl grädde
1 dl smetana
1,5 dl riven god ost
40 g smör
salt och peppar
2 ägg

Gör så här

1. Lägg bitar av kyckling i en ugnsfast form och lägg över sparrisen.
2. Fräs purjon i smöret och slå på grädde, smetana och krydda upp, låt koka samman. Stäng av plattan.
3. Lägg den rivna osten att smälta med i den varma såsen.
4. Rör i ett ägg i taget och häll blandningen över kycklingen och sparrisen.
5. Grädda i 175-200 grader i ca 25 minuter, eller tills rätten fått färg och såsen ”stannat” något.

Tips: hetta upp kycklingen med chilipulver, paprikapulver och vitlök som variation.

En god sallad till är jätte gott!

 

 

Lyckliga oss som har ekobeställarna.se i Gbg

13 juni, 2011

De finns i Östersund också! :D

Idag gjorde jag klart vår beställning på
Bosarpkyckling 10 kg filé
1,5 kg eko bacon utan nitrit
5 kg krokfångad torsk
1,5 kg  lax odlad på räkskal och fiskrens

Jag är så glad att vi kan få tag på denna lyxmat som gör att vi behåller hälsa och välmående och också miljön…

 

 

Kycklinggryta

21 april, 2011

2 portioner

ingredienser
400-500 g bosarps kycklingfile
40-50 g smör
1-2 gula lökar
1 spetspaprika
2 dl gröna bönor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Salt och vit/svart peppar
Chilipeppar o Cayennepeppar
Paprikapulver
Lökpulver

Gör så här:
Fräs kycklingen i mindre bitar i smör, krydda.  Ta i grovhackad lök att fräsa med. Häll i creme fraiche och grädden. Skiva spetspaprikan och lägg i skivorna i grytan tillsammans med frysta gröna bönor, brutna i mindre bitar. Smaka av och krydda ev mer. Låt småputtra i ca 5 minuter.