Inlägg märkta ‘lakritskladdkaka’

Lakritskladdkaka med citrongrädde

5 maj, 2012

Lakritspulver passar fint i LCHF bakning, då kan ma söta emd våra lchf godkända sötningar som stevia och erytritol och som i detta fallet Bakery+ från Stevia Vital.

ca 8 bitar

Ingredienser:
150 g smält osaltat smör ( eller normalsaltat)
1 dl grädde
2 msk Bakery+ sötning
4 ägg
3/4 dl kokosnötsmjöl
3 msk lakritspulver lakritsfabrikens pulver

2 dl grädde
1 citron finrivet skal
Gör så här:

1. Värm upp grädden lätt och lägg i smöret att smälta  med. Ta från värmen.
2. Rör sedan i äggen och sötning väl.
3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i kastrullen.
4. Smöra och pofiberbröa en springform ca 21 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 175 grader i ca 6-8 minuter. Passa kakan noga då den ska dallra  ca 2-3 cm från kanten och in. Ta ut och låt svalna lite. Förvara gärna i kylskåp ett par timmar innan servering eller över natt.
6. Vispa grädden ganska hårt med citronskalen.

Servera lakritskladdkakan med citrongrädden
©MariannAndersson

 

 

br /