Inlägg märkta ‘Lasse berg’

Kan mjöl bli mer otjänligt än otjänligt?

2 oktober, 2011

”Rent mjöl i påsen? Fullkornsvetemjöl från Kungsörnen har de i särklass högst uppmätta kadmiumhalterna i den undersökning som Ren Åker Ren Mat låtit göra. Halterna är så höga att mjölet är otjänligt att koka gröt eller välling på till små barn, skriver debattören”

Detta skrivs idag  i GP

Dels är ju mjöl redan otjänligt som föda då det som Lasse Berg brukar säga ”limpan är roten till allt ont”, han syftar ju också till krig och annat elände, men också till OHÄLSA. Kika här och gärna på hela, men om du vill höra om brödlimpans ondska spola till 6.00.

Om du vill göra gröt till barnen och dig själv gör min dotter Elisabeths  LCHF gröt (finns recept på bloggen) och förstör inte dig själv eller dina barn med denna ”ondskans” malda frön.

Gör ett aktivt val och uteslut allt spannmål alltid ur din kost och ät dig till hälsa!

 

Roten till all ondska är brödlimpan!

29 maj, 2011

Säger programledaren och dänger en brödlimpa i bordet…

och  Lasse Berg i tv programmet Babel menar på att det är sant.

Lyssna på dessa trevliga och upplysande 10 minuterna.

Detta var precis också vad man kunde höra (om man ville) när Martin Timell körde sin Svensk historia härom hösten…

Sluta med spannmålet om du vill uppnå hälsa! 2000 talets vetenskaps intressanta artikel om basallergier kan vara värd att nämnas i sammanhanget.

 

 

11 steg till ett lyckligare liv

23 april, 2011

Ja så uttrycker Lasse Berg det och det ligger mycket i det han säger. Lasse Berg har blivit intervjuad av Expressen inför hans nya bok Skymningsång i Kalahari. Jag har läst hans bok gryning över Kalahari och det är en mer än läsvärd bok. Där får vi följa San-folket, det folkslag som har levt ända in i modern tid så som vi alla alltid levt, fram tills den dag ”all skit började”…. tills för ca 10.000 år sedan.

i artikeln skriver man:

”Kvinnor och män var jämställda, man hade ingen hövding. Att bli osams var livsfarligt – så alla konflikter måste lösas så fridsamt som möjligt. Så blev vi bofasta – för runt 10 000 år sen.
– Vi ändrade totalt livsstil, på bara några tusen år, förklarar författaren och journalisten Lasse Berg.
– Den största revolutionen i vår historia. Vi blev jordbrukare, började producera mat, byggde städer – och vi började konkurrera, slåss.

Människorna blev kortare, magrare och sjukare än i samlarsamhället.
– Maten blev mer enahanda. Man arbetade hårt, bodde tätt, och flyttade ihop med husdjur som spred nya sjukdomar. Människorna fick förslitningsskador, infektionssjukdomar. Människor blev kortare och krymte i snitt med 17 centimeter.”

Läs gärna de sista stycket igen och kontemplera det…

Han säger vidare.

”– Människan är i grunden god. Och lite lat. En humoristisk, trevlig typ! Men när vi blev bofasta blev det lönsamt att ha mer än andra, att bestämma över andra.
– Och när vi känner oss föraktade, förtryckta, ensamma – vilket är helt mot vår natur – ja, då kan vi ju bli riktigt elaka.”

Lasse Bergs tidigare bok Gryning över Kalahari