Inlägg märkta ‘lavendel’

Lavendelglass

4 juli, 2011

4-6 portioner

Ingredienser:
7 st lavendelblommor  ( + några blåbär för färgen)
3 dl grädde
2 dl  turkisk yoghurt
3 äggulor
2 msk Bakery+

ev grovhackad råchoklad

Gör så här
1. Koka grädden och lavendelblommorna och blåbären i en kastrull i ca några minuter, sila av blommorna och blåbär.
2. Vispa äggulorna och sötning.
3. Häll ägg och grädden i kastrullen och tillsätt turkisk yoghurt och sjud tills glassmeten tjocknar något, får ej koka.
4. Ställ kallt och låt kallna helt innan man gör glass.

Glassmaskin:
Ställ en förvaringsburk i frysen och ställ serveringskålarna i kylen. Häll i  glassmeten och veva så sakteliga i ca 15-20 minuter.
Häll upp för förvaring eller servera direkt.

I frys:
Frys i minst 4 timmar och rör i glassen ca varje halvtimma.

Njut glassen som den är, eller riv lite råchoklad över…

Tips: var försiktig med lavendelblommorna att det inte blir tvål/parfymsmak av det hela. Överdriv inte mängden blommor alltså.

©MariannAndersson

 

 

Lavendeltider…

3 juli, 2011

Nu när lavendeln blommar som bäst så måste man passa på att plocka och torka små buketter eller varför inte ta blommorna och frysa in dem inför julens  smaksättning av chokladpralinerna!?

Här finns lite kul info om vilka blommor och växter som går att äta.

Tänk…
egen lavendel-chokladtryffel, lavendel-chokladkräm eller varför inte lavendelglass?

I morgon ska jag bjuda er på mitt  bästa recept på  lavendelglass!