Inlägg märkta ‘LCHF’

Ballongmage botad med LCHF

13 november, 2013

secondColumn-16x9Har Expressen som överskrift i en artikel från 8/11-14

Skulle tro att de flesta som börjar med LCHF märker just att magen mår bra och detta egentligen redan dagen efter…

Expressen skriver:
”Hundratusentals svenskar lider av magproblem.
Louise Sjöbäck, 57, Göteborg, blev av med sin ballongmage genom att börja äta enligt LCHF.
- Hela min kropp led av olika krämpor förut. Nu är allt borta. Det är jätteskönt, säger hon.”

Hon berättar också:
”Louise Sjöbäck, led av det under många år, och sökte hjälp för olika typer av krämpor. Sedan läste hon gamla läkarböcker, som tog upp magproblem och gav rådet att äta en LCHF-liknande kost. Då blev hon kvitt problemen. ”

Så gamla läkarböcker ger råd om LCHF-liknande kost :)

 

 

Migrän och LCHF

24 juni, 2013

Skagen 090Aftonbladet skriver idag att forskarna har fått ett genombrott ang migrän och jakten på lindring.
De skriver också:
”Över hundra tusen personer har deltagit i vad som beskrivs som den största migränstudien någonsin.
Merparten var fullständigt friska.
Men ungefär 20 000 medverkande led – precis som ungefär en miljon svenskar – av sjukdomen migrän.
Genom att jämföra friska och sjuka har forskarna nu lyckats hitta de fem samverkande regioner i generna som orsakar smärtorna.
Resultatet av studien kan få avgörande betydelse.
– Detta är ett stort genombrott inom migränforskningen. Studien är unik, eftersom alla de främsta forskningsinstituten inom området i USA och Europa har samarbetat. Att få till ett samarbete av det här slaget är i sig en bragd, säger John-Anker Zwart, professor i neurologi vid Oslo universitetsjukhus till tidningen VG.”

De skriver som avslutning: Läs mer »Migrän och LCHF

Anna Skipper bloggar om boken Baka matbröd med LCHF!

26 mars, 2013

anna-skipper2Himla kul att få se min nya bok Baka matbröd med LCHF hos Anna Skipper, både på hennes blogg och i Skippersmart-shoppen!
Jag känner mig oerhört hedrad att som enda LCHF författare få lov att befina mig där med mina båda böcker hos Anna Skipper och bli rekommenderad av henne!

Jag noterar att hon har kokosmjöl med endast 4 gram kolhydrater också i sin shop, 500 g för 99 kronor. Jag har inte provat detta mjöl, men jag skulle få hem litet prov, så jag får återkomma om min uppfattning om mjölet lite längre fram.

Känner mig stolt och glad och ville bara dela med mig av min glädje!

 

Husdjur och diabetes…

19 mars, 2013

IMAG1130enligt en artikel i Sundsvall Tidning så har Tove Fall, som forskar om diabetes hos katter, hundar och människor delat  med sig av sina kunskaper till veterinärer i Mellannorrland.

jag hoppas verkligen att de hörde och noterade ner dessa rader för att ordentligt komma ihåg:

”Orsaken till att katter visar en ökning kan beror på fodret. Det gäller för kattägaren att inte köpa foder som innehåller kolhydrater i form av spannmål.

– En katt är köttätare och kan inte ta till vara på den extra sockermängden som från kolhydraterna från spannmål. Däremot är hundar liksom grisar lite mer allätare som vi människor.”

Jag hoppas också att hon var extra tydlig med LITE i sista meningen…

Ursprungskost är alltid bäst hälsomässigt för oss alla och i katternas fall är det MÖSS och fåglar eller Mjau blötmat som är så nära naturlig kost (BARF) som möjligt. Orijen och Carnia Lynx är bra torrfoder.

Vetenskapen bakom kostråden (LCHF) del 1-2-3

24 januari, 2013

Detta har sänts på TV för något år sedan, mycket bra för diabetiker att se på och givetvis alla oss andra också ;)

Världsdiabetesdagen idag: Elitmotionär med LCHF och diabetes typ1

14 november, 2012

Josefin Palmén fick diagnosen diabetes. Då höjde hon träningsdosen och började frossa i grädde och smör. I veckan sprang hon en halvmara i Kenya, för att sedan ladda om för Vasaloppet.

Detta skriver Hd.se förra året vid denna tiden.

Josefin säger: Läs mer »Världsdiabetesdagen idag: Elitmotionär med LCHF och diabetes typ1

Kesofrutti – ”Risifrutti” – LCHF rispudding

7 juni, 2012

KESOFRUTTI (LCHF Risifrutti)

4 portioner
250 gram väl avsköljd och avrunnen och lätt urkramad keso
2 dl grädde
1 msk sötning Bakery+
0,5 tsk vaniljpulver eller 1st vaniljstång
2-3 gelatinblad + 1 dl grädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Skölj keson väl i kallt vatten och låt den rinn av, eller krama ur lite lätt vätskan väl.
Vispa grädden 2 dl (inte för lös) med sötning.
Värm upp 1 dl grädde med vaniljen och smält sedan gelatinet i den, låt svalna.
Blanda sedan ner gelantingrädden i den vispade grädden och blanda ner keson väl.
Skeda upp i sköljda  portionsformar och ställ kallt tills den stelnar, stjälp sedan upp för servering eller ät ur portionsformen.
Eller lägg upp i en stor skål och låt stelna och servera ur skålen.
Serveras med fördel till några smälta bär, lchf-sylt eller färska bär.

Varför inte ta med dessa på utflykten eller till stranden eller varför inte som litet gott mellanmål till barnen?

©MariannAndersson

 

Tasteline har LCHF-recept med margarin och soja

3 maj, 2012

Det är en medlem som kallas ”jagheterintefrida” som lagt ut flera recept alla innehållande margarin och soja!?

Hur i all världen kan denne lägga ut recepten under LCHF?
Är det en egen märklig variant av lchf denne skapar?

Så vi måste inte bara vara uppmärksamma på näthandelns ”lurendrejerier” utan numera också receptsajter. Man måste alltid själv ta sitt eget ansvar och avgöra vad man vill äta.
Det är mest synd om de som är nya och inte vet allt omkring LCHF och vad det betyder. Margarin har väl aldrig ingått i en lchf?

Margarinet behöver väl knappt dess farlighet redovisas för?

Men sojan behöver uppmärksammas!

Annika Dahlqvist skriver om det.

Bild från House of Hedda

 

Mazarinrutor med chokladglasyr

26 april, 2012

ca 8-10 bitar

Ingredienser
125 g smält osaltat smör
4 ägg
2 msk Bakery+ sötning
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
0,25 dl pofiber
ca 4  malda-finrivna bittermandlar
2 tsk bakpulver

Chokladglasyr:
50 g choklad 90% eller råchoklad
1 dl grädde
1 msk Bakery+

Gör så här:
1. Vispa ägg och sötning fluffigt och häll i grädden och smälta smöret
2. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl.
3. Grädda i liten långpanna (15×25)175 grader ca 25 min. Låt svalna
4. Chokladglasyren: smält chokladen och ta i grädden och sötning , blanda väl. Ställ kallt och när den stelnat till lagom bredbar konsistens breder man krämen över sval kaka. Förvaras svalt.
NJUT Mazarinrutorna!

©MariannAndersson

 

 

 

 

Mat & Hälsa – tidning om lågkolhydratskost och hälsa

20 april, 2012

Den nya månadstidningen om LCHF som from den 24/4 säljs på marknaden,

går också att prenumerera på följ länken MAT & HÄLSA och fyll i dina uppgifter.

Nu får man 4 nummer för 98 kr, PASSA PÅ!