Inlägg märkta ‘mandelpudding’

Mandelpudding i ugnen – Lunch

26 februari, 2012

3-4 portioner

5 ägg
100 gram smält smör
2 dl grädde
1,5 dl mandelmjöl
3 finrivna bittermandlar

Gör så här:
Vispa äggen (ev sötning), blanda i mandlarna och vispa kraftigt att det inga klumpar finns. Blanda sedan i smöret och grädden.
Häll upp i en liten ugnsfast form 15×25 och grädda i  175 grader i ca 20 minuter, eller tills den stannat.

Serveras ljummen med varmsmälta jordgubbar och lite grädde, vi tycker det är gott med ovispad grädde till lunchpuddingar.

 

Tips: Gillar du inte bittermandelsmaken kan de väl uteslutas, använd då med fördel färskmalda mandlar, vi tycker City Gross Seltonmandlar har godaste mandelsmaken. Även några hackade mandlar i är gott för lite crunch.

©MariannAndersson

En vänlig bloggläsare har räknat ut puddingen ( grädde och gubbar ingår inte)
– 231,2 gram fett
– 61,5 gram protein
– 9,5 gram kolhydrater

 

Mandelpudding med hallonkompott

17 augusti, 2011

Dessert Mandelpudding med hallonkompott  á la LCHF

6-8 portioner

Ingredienser:
6 blad gelantin
50 g skållad , skalad och mald mandel, eller mandelmjöl
4 malda bittermandlar
4 dl vispgrädde
3 ägg
2  msk Bakery+

Hallon
ev sötning

Gör så här:
1. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten minst 5 minuter.
2. Vispa grädden ganska hårt, ej smör.
3. Vispa gulorna och sötning. Vispa vitorna till hårt skum.
4. Smält gelantinet i lite vatten och låt svalna lite, blanda sedan ner det i äggulesmeten. Blanda ner mandeln och blanda sedan ner grädden och till sist äggvitan, försiktigt.
5. Skölj en ringform i kallt vatten och ”ströa” lite tunt med  bakery+. Häll i mandelpuddingen.
6. Ställ kallt i kylskåp i minst 3 timmar.

Hallonkompotten:

Sjud upp frysta hallon och söta eventuellt. Låt de precis bara safta sig något och kompotten är klar.
Vill du ha den tjockare kan du blanda i lite redix, eller 1/2-1 gelantinblad. Låt kallna något.

Servering: Stjälp upp mandelpuddingen (jag skar runt mittenkanten och dängde ner den på en skärbräda)  och garnera lite med hallonkompotten.

©Mariann Andersson