Inlägg märkta ‘mandlar’

Mandelmjölets vara eller inte vara…

22 oktober, 2013

mandlar_158118592_thumbdet är den stora frågan i LCHF -sfären just nu och detta allt sedan kostdoktorn själv bekostat labbtester på tre olika mjöl.

Dock finner jag frågan lite löjlig, 1 dl mandelmjöl väger ca 45 gram och i de flesta bröd och kakor blir mängden kolhydrater försvinnnade liten ändå även om mandlarna innehåller en högre andel kolhydrater. Ofta verkar det mer handla om att skrämmas för ”bakning” än något annat, som mycket riktigt några kommentatörer nämner på lite olika sätt. 😉

men tillbaka till mandelmjölet…

Då jag för länge sedan just framhållt detta med att mandlar/mandelmjöl innehåller mycket omega 6 bla och  högre mängd kolhydrater sett till mängd man behöver använda så brukar jag ofta använda kokosnötsmjölet för att hålla nere mängden mandelmjöl.

Det mest talande inlägg jag gjort om detta kan läsas här. Kokosnötsmjöl vs mandelmjöl

Så är du ”rädd” för mandelmjöl använd kokosmjölet att minska på mängden, eller byt ut mandelmjölet mot kokosmjöl det funkar också i många fall.

Givetvis har bloggen en sådan omvandlingstabell/tänk 😉

 

 

Mandelmjöl billigt på LCHF butiken!

17 november, 2011

Om du ändå ska handla lite bakprodukter inför jul och alla helger kanske du ska överväga att köpa på dig några påsar av det finrivna mandelmjölet?

Du får köpa finriven mandel för endast 39 kr för 500 gram och det är bra hållbarhet på den ända till Augusti 2012. Lägg den i frysen och den håller ännu längre!

LCHF Butiken ska byta lokal och behöver hjälp med att flytta så lite som möjligt 😉