Inlägg märkta ‘margarin’

Margarin är inflammatoriskt – säger professorn

25 april, 2013

Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet i P4 Morgon ( drygt ett år sedan), berättade att ”Margarin är inflammatoriskt och ger höga blodfetter länge vid ett högt intag. Det finns också samband mellan margarin och bröstcancer, bukfetma och inflammatoriska tarmsjukdomar som ulcerös kolit.
Förr var det smöret som vi skulle undvika. I dag är det margarinet vi avråds från att äta.”

Det är väl inte så konstigt  när man ser sådana här bilder som florerar nätet… då inser man strax vilket som är bäst för oss alla att äta!
smör vs margarin

Tasteline har LCHF-recept med margarin och soja

3 maj, 2012

Det är en medlem som kallas ”jagheterintefrida” som lagt ut flera recept alla innehållande margarin och soja!?

Hur i all världen kan denne lägga ut recepten under LCHF?
Är det en egen märklig variant av lchf denne skapar?

Så vi måste inte bara vara uppmärksamma på näthandelns ”lurendrejerier” utan numera också receptsajter. Man måste alltid själv ta sitt eget ansvar och avgöra vad man vill äta.
Det är mest synd om de som är nya och inte vet allt omkring LCHF och vad det betyder. Margarin har väl aldrig ingått i en lchf?

Margarinet behöver väl knappt dess farlighet redovisas för?

Men sojan behöver uppmärksammas!

Annika Dahlqvist skriver om det.

Bild från House of Hedda

 

Arboga margarin från 1924

25 februari, 2012

Hittade denna gamla reklam i Husmodern från 1924…

margarinet har tydligen gått att sälja med mördande reklam sedan tidigt 1900-tal och mördande har det verkligen också varit…

Mer om margarin   efter man läst denna länk lär inte många kunna fortsätta med att smaska margarin…

 

 

Margarinförsäljningen halverats på 4 år!

1 februari, 2012

Goda nyheter!

Folk tänker själva och gör inte som dietisterna säger!
Alla nyckelhålsmärkta produkter minskar och dietisterna varnar för att 20 års folkhälsoarbete har varit förgäves.

De kommer i en framtid få stå ”med svansen mellan benen” och inse att de gjort fullständigt fel och sedan kommer framtidens dietister vara mycket mer lyhörda och självständigt tänkande.

Tack och lov att folk sliter sig loss från sk auktoriteter och masstänkande och väljer och tänker själva.

Det är SvD som går ut med detta idag.

De sa på nyheterna att även köttkonsumtionen ökat, jag hoppas svensken kan se längre bort ( längre bort än dietisterna) och att gräsbetesköttet ökar… 😉 Var inte en ” dietist”…

 

 

Margarin eller smör?

20 november, 2011

Vilket väljer du?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessa två bilder säger mer än tusen ord… men ibland behöver vi ord också. Så om du vill läsa hur man gör margarin kontra smör och kanske tom skriva ut den och lägga på strategiska platser så går ju det jättebra!

Tillhör du forskartypen (vilket jag gör) så kan du med fördel dyka ner på Gunnar Lindgrens sida och forska mer om margariner, han har också ett nyhetsbrev man kan teckna sig för.

 

 

Margarinet är den nya satan!

12 september, 2011

”Förr var det smöret som vi skulle undvika. I dag är det margarinet vi avråds från att äta.

Margarin är inflammatoriskt och ger höga blodfetter länge vid ett högt intag. Det finns också samband mellan margarin och bröstcancer, bukfetma och inflammatoriska tarmsjukdomar som ulcerös kolit.
Det berättade Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet i P4 Morgon.

HÄRLIGT! Nu smyger information ut så smått vad man fått oss att tro vara det bästa för oss… när ska livsmedelsverket förstå det samma att detta skapar ohälsa av stora mått?

Bild ur BT och Coltings lilla krönika om margarinet.

 

 

 

Kostdemokrati behöver vårt stöd!

12 juni, 2011

Bli gärna medlem och gör vad du kan för att få stopp på margarinserveringen i våra dagis, förskolor och skolor!