Inlägg märkta ‘Mariannkaka’

Marianns dessertkaka – med smak av kakao och kaffe

11 november, 2011

Ca 4 pers

1 dl cream cheese eller Philadelphia ost (verkar som mascarpone gör den rinning)
1 dl grädde
50 gram osaltat smör
1,5 msk sötning Bakery+
2 tsk snabbkaffe pulver
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver

 

Gör så här:
Smält osten på svag till mellanvärme och vispa lite med spiralvisp. blanda i kaffe, kakao, vanilj och sötning och smöret och låt detta smälta med och blanda med vispen väl.
Häll i grädden och öka värmen, vispa att allt blandar sig väl och blir ordentligt hett.
Häll upp i en liten låda/form som du bottnar med bakplåtspapper, ju mindre form ju högre  kaka. Ställ kallt i frysen minst ett par tre timmar ev längre tid för mindre form. Förvaras sedan kallt.

Skär upp bitar och servera, pudra ev med kakao som på bilden, gott till en kopp kaffe!
För lyxig dessert vispa lite grädde och smaksätt med konjak, mums!

©Mariann Andersson