Inlägg märkta ‘Mariannsocker’

Vinnaren av en bok är…

1 december, 2012

STORT GRATTIS  TOMMY RUNESSON!

Du har vunnit en bok i min lilla utlottning bland alla er som bemödat er att maila in en liten recension av Mariannsocker- Bakery+ till Stevia Vital.
TUSEN TACK ALLA SOM DELTAGIT! UPPSKATTAS MYCKET!

Berätta gärna vilken bok du vill ha av Baka med LCHF eller Baka matbröd med LCHF, svara på vinnarmailet så ordnar vi allt.

Grattis igen Tommy!

 

Sista dagen med Bakery+/Mariannsocker-recension

30 november, 2012

I morgon dras det en vinnare och vinnaren väljer själv om han/hon vill ha en bakbok eller en brödbok.
Brödboken kan dock inte skickas förrän i början februari.
Vinnaren meddelas via mail och annonseras ut i ett inlägg här i helgen.

Lycka till alla ni som bemödat er om att både testa och maila in till info@steviavital.se 

 

 

Erytritol, stevia och Bakery+

6 november, 2012

Det framkommer ibland att människor inte vet vilken bismak som är vilken till vilken sötning i en blandning av stevia och erytritol.
Stevia ger en överväldigande sötma och kan ge en lakrits bismak. Stevian kan tom ”fara upp ” i näsan och lukta sött eftersom det är ett fint fint pulver.
Erytritolen är absolut inte översöt och bismaken/effekten är metallisk smak och en sveda/brännade känsla.

Dessa båda bismaker/effekter uppkommer alltid vid överdosering. Då kan frågan bli – Vad är överdosering? Läs mer »Erytritol, stevia och Bakery+

Mariannsocker och utlottning av bakboken

20 september, 2012

Så roligt att se att det kommit in en recension av Bakery+ Mariannsockret!!
Det är exakt så som Rebecka skriver det är drygt och inga bismaker – ett fantastiskt gott och fint socker tycker alla här hos oss.
Tack Rebecka för din recension, uppskattas mkt!

Är man helt avsötad kan man ta ytterst lite ner mot 1 msk eller mindre kan räcka. Vill man bjuda sötnosar bör man ta 3 msk då bör deras smaklökar absolut få sitt.

Jag lägger mig ofta på 2 msk då vi oftast fikar med sötnosar, de får tåla lite halvosöta bakverk 😉

Vi hade  härom helgen ett par på fika där en av dem är otroligt känslig för de traditionella alternativa sötningsmedlens bismaker och detta var första gången de blev bjudna på mina bakverk med stevia och erytritol. Ingen av dem kände någon ”konstig” smak alls, inte alltså ens han som är väldigt överkänslig  för alla sötningsmedel.
Kan man få bättre betyg? Läs mer »Mariannsocker och utlottning av bakboken

Mariannsockret – Bakery+

23 augusti, 2012

En liten vända till med Mariannsockret, fick meddelande om att exp avg på 20 kr är tillfälligt borttagen och alla som beställt sockret och betalat denna kan maila Stevia Vital och få den återbetalad.
Glöm inte också att det fram till 2/9 är 10% rabatt med koden bakeryplus i kassan.

 

 

Bakery+ Mariannsocker äntligen här!

20 augusti, 2012

Ja, äntligen så har jag och Stevia Vital (deras pressrelease) fått till den perfekta blandning av erytritol och stevia.
Sötningen heter Bakery+ men har gått lite under arbetsnamnet Mariannsocker!

Nu kan den köpas till ett bra pris. Skriv ”bakeryplus” i webbshoppen och ni alla får 10%!

Denna sötning är perfekt på två sätt, du behöver bara en enda påse och den ger inga bismaker av varken stevian eller erytritolen!

Man kan också söta rätt rejält om man vill och ändå går inte stevian igenom. Mariannsockret är något lite sötare än ”min blandning” och det ger den fördelen att man inte behöver ta lika mycket och sötningen blir därmed dryg. Min rekommendation till en normal kaka blir 2 msk.

Gör du en kaka med topping eller fyllning tänk som så här:
Till en normal kaka 2 msk. Fyllningen och topping till en normal  kaka bör räcka med 1-1,5 msk.
Givetvis ska man alltid dosera sötningen efter hur sött i övrigt övriga ingredienser är, ex vanilj och bär är ju söta i sig. Beska kräver mest så som kakao, sura kräver lite mindre än kakao men mer än det som upplevs sött.

Var inte rädd för att smaka lite på smeten och rör i mer om det behövs, och gör noteringar varteftersom du bakar, så hittar man strax sin egen nivå.

Alla recept på bloggen är nu omvandlade till Bakery+. Givetvis går det fortfarande att blanda själv enligt min uppfinning: 3 msk erythritol + 1/4 krm stevia = 2 msk Bakery+

Gott baknöje!

 

Stevia Vital sötning blir ekologiskt certifierad

18 augusti, 2012

Stevia Vital skriver  i sin pressrelease:
– Väntan har varit lång men nu får SteviaVitals kunder och intressenter äntligen bekräftelse på att företagets naturliga sötningsprodukter med stevia är producerade på ett ekologiskt hållbart sätt, säger Leif Nyrén, VD för Arbolito AB Nordic Stevia i ett uttalande under gårdagen. Certifieringar är kostsamma och utdragna processer som kräver att odlingarna övervakas under en längre tid med noggrann kontroll från utfärdaren och vi trodde nog inte riktigt själva på att det skulle hinna bli klart i år. Nu är vi glada att det äntligen skett säger Leif Nyrén.

Superbra! Även ”Mariannsockret” kommer bli certifierat och håll ögonen öppna på måndag det kanske händer något då… 😉