Inlägg märkta ‘marinad’

Grillkväll

3 juni, 2011

Sommarvärmen är här och långhelg, då är ju grillkväll nästan ett måste.

Vi hämtade en 4 kg gräsbetes-grillåda i onsdags och ur den tog vi ryggbiffar och la i marinad med olivolja, salt, peppar, paprikapulver, lökpulver, och chilipulver.
Gjorde min ”potatis”sallad och serverade en god grönsallad till, + ett glas Valréas… Äkta naturligt rött vin som rekommenderas av Äkta Vara.

Avslutade kvällen med en jordgubbsdröm, mitt recept på rabarberdröm fast med skivade jordgubbar istället.

Kan livet bli mycket bättre?

Nu lär det bli mycket jordgubbar framöver, man måste ju passa på när det är säsong!

 

 

Marinerad kycklingfilé

5 april, 2011

2 portioner

2 Bosarpskycklingfile eller majskyckling, dessa smakar mycket mer än den vattensprängda billiga kycklingen och har mer näringsämnen och det är ju gärna dem man vill betala för.

Lägg kycklingen i plastpåse och häll över marinaden som görs av:

1 dl olivolja
1 msk chilipulver
1 msk lökpulver
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1/2 tsk svartpeppar grovmalen
1 kryddmått kardemumma

Se till att hela filéerna får marinad på sig överallt. Låt ligga i kyl ett par timmar eller mer.

Förstek  eventuellt filéerna så att de får lite färg runt om och lägg dem med skinnsidan upp i en ugnsfast form där du lagt rejäla klickar smör i botten. Stek kycklingen cirka 25-30 minuter. Bosarps och majskyckling är mycket större  än ”traditionell” och använder man då små filéer kanske det räcker med 20 minuter.

Servera som i detta fallet med broccolimos gjord på kokta broccolibuketter och stjälken i bitar i lättsaltat vatten, mixa med rejält med smör. 250 gram broccoli tycker jag behöver minst 30 gram smör.