Inlägg märkta ‘matmuffins’

Marianns matmuffins

26 maj, 2011

ca 6 st

Ingredienser till grundreceptet:
3-4 ägg beroende på storlek
1 dl grädde
50 g smält smör
1 dl god riven fet ost
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt och peppar

Smaksättning:
1. Ta torkad basilika i degen. Fyllning:  några hackade blad av färsk basilika, 6-8 st hackade oliver, 2 torkade tomater finhackade, 1/4 rödlök finhackad, 50 g grovmosad/hackad fetaost och ringla över lite olivolja och blanda runt.

2. Fyll med färskost och små små buketter  av broccoli och knaperstekta bacon.

Gör så här
1. Vispa ägg och grädde, salt och peppar.
2. Smält smöret och blanda ner.
3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det i äggsmeten.
4. Riv osten och blanda ner.
5. Fyll en muffinsform eller plåt med halva degen och lägg fyllningen ovanpå, tryck till den lite mot mitten ( inte i botten) och lägg resterande deg ovanpå. Eller så trycker du ner fyllningen bara i lagom fyllda formar.
6. Grädda i ugn  175 grader i ca 10-15 minuter

Fyllningstips från läsare:
Michelle – finhackade champinjoner, röd paprika & purjolök med lite chili