Inlägg märkta ‘näring’

Dagens middag och hälsotankar

30 juli, 2011

Dagens middag en variant av köttgryta med paprika, här blev det färska bönor istället för zucchini. Gräsbetes-kött naturligtvis.

Här finns en lista på vart i landet man kan få tag på detta miljövänliga tom miljöfrämjande kött.

Här kan du läsa mer om naturbeteskött och omega 3 halten

Då förstår man varför riktig mat får lov att kosta pengar och varför dålig mat blir dyr i längden.

Ex jämför en industriproducerad, stressväxt, spannmålsuppfödd och därtill antibiotika i förebyggande syfte uppfödda djur.= minimalt med den essentiella fettsyran omega 3 och överflöd av fettsyran omega 6 som är inflammationsdrivande.

Jämfört med ett djur som fått gå fritt, äta vad som är naturligt för dem och inget kraftfoder som gör att de stressväxer,  fyllda av rätta näringsämnen ex omega 3 i förhållande till omega 6. Om man gjorde en beräkning på kostnad per näringsämne skulle man snabbt se att det billiga köttet i grunden är svindyrt.

Det kostar ju också att vara sjuk med jämna mellanrum, eller hur?

Det verkar som att de som är noga med vad de äter också upplever att förkylningarna lyser med sin frånvaro. I familjen har vi inte varit direkt förkylda på 2 år och jag själv på snart 3 år. Vi kan få lite småkänning, som lite småsnuva i någon timme, eller lite klåda i halsen någon timme i regel inte längre.

Hur upplever du det? Har ni fått samma positiva biverkningar?

Bör väl tilläggas att vi alltid tar rätt höga doser av D-vitamin, det tillsammans med ren och högkvalitativ mat är nog orsaken… tänker jag.

 

Rätt näring ger hälsa och skydd mot sjukdom

25 juli, 2011

Detta uttalande kommer från en blogg jag gärna läser, Paleofriend, och jag brukar också hävda detta med bestämdhet.

Om kroppen ska ha en chans att läka sig måste den i första hand ha rätt näring annars är det en omöjlighet.

Så det viktigaste av allt OM vi vill uppnå hälsa och eller behålla den är att vara noga med maten och vad man äter, och också se över sina D vitamin nivåer.

Detta som nämns i slutet i inlägget om selen och bröstcancer är intressant, något jag får sätta mig in i mer märker jag.

Tack paleofriend för all din information om mkt! Ser också fram emot ditt inlägg om soja som du nämnt förut.

Bilden kommer ur en artikel om fet fisk och hjärtsjukdomar