Inlägg märkta ‘ohälsa’

Bakepro (vassleprotein med sojalecitin) onödig produkt?

18 februari, 2012

Denna produkt har jag medvetet valt bort ur alla mina bakverk  och bröd. Nu idag ska jag försöka förklara varför.

Jag får ibland frågan om varför jag inte använder bakepro och  jag får också frågor om vad man kan använda istället för Bakepro, och det tyder ju på att människor börja förstå att produkten är onödig och framförallt svindyr och därför ännu mer onödig…

Bakepro är också en produkt som inte kan ”stå själv” man måste alltid ha en ”massa andra mjöler” i bakverken/bröden och då resonerar jag som så – varför inte baka bara med ”massa andra mjöler” , då det ändå går?

Tillråga på  eländet så innehåller också produkten sojalecitin, och den som gör sig omaket att äta en ren LCHF kost fri från ”mös och bös” och annat ”bjäffs” bör alltså avstå denna onödiga produkt. Sojabönor är också ofta GMO och vill du läsa om sojan kan jag rekommendera Holistics artikel.

Den tillför till baket så gott som bara protein (vassle). Inom LCHF brukar man också säga att vi inte ska öka på proteininnehållet i kosten utan mer isåfall hellre öka fettet.  Många av mina bakverk har just en sådan bra fördelning.
Vassle är också ett snabbt mjölkprotein = högt GI
och Kasein är det långsamma mjölkproteinet = lågt GI.

Därför kan man mycket väl och med stor fördel baka utan denna svindyra och helt ( i mina ögon) onödiga produkt.

Hur du ska tänka när du utesluter denna produkt ur dina recept är inte lätt att säga något generellt om. Troligtvis kan du bara utesluta det helt. Börja så i alla fall och se. Öka annars både vätska och kokosnötsmjöl/mandelmjöl, kanske också ägg om du behöver fyllnaden/mängden.

Vill du ha hjälp i hur du ska tänka omkring ett  recept med bakepro kan jag försöka, lämnar dock inga garantier. 😉

 

 

Beroende av gluten?

30 oktober, 2011

Jag skriver ju många gånger om spannmålet och att jag anser gluten/spannmålet vara roten till allt ont (och ohälsa), precis som författaren Lasse Berg säger.

Det är jätte viktigt att fler och fler förstår att många (om inte alla) människor lever i ett sådant beroende utan att veta om det.
Under mina tre år inom LCHF och läst och läst har jag gjort överallt, både skandinaviska och engelska sidor, så verkar det vara ett gemensamt stort problem för alla och det är att sluta med brödet. Många av oss har ju inga som helst problem att sluta med det söta/socker, men alla så gott som upplever det oerhört svårt att sluta äta bröd.

Många gör det inte heller, man behöver något lite av detta beroendeframkallande ämne då och då. Därför åker det ner ett finncrisp eller en ryvita då och då. Många söker lowcarb bröd från mindre nogaräknade lowcarbshopar (vilket jag också skrivit en del om).
I dessa bröd finns gluten och faktiskt är det så att dessa sk lowcarb-bröd är värst! De innehåller både vete och vetegluten!?

Varför envisas jag med att skriva om detta ”hela tiden”? Jag vill gärna att man förstår att ohälsan i grunden kommer sig av gluten.
Idag läser jag också på facebook hos Anna Halléns privata sida om detta. Tre hjärnforskare. Charlotte Erlandsson-Albertsson (Sverige) , Karl Reichelt M.D (Norge) och Paul Shattock, Honorary Director of the Autism Research Unit (ARU), University of Sunderland (UK) som pratar om detta.

Hur blir gluten en morfinliknande drog i hjärnan?

Läser du engelska kanske denna sida om gluten kan vara något att läsa?  (Har inte läst övriga sidor)

Vill du hålla dig drogfri?

 

 

Är lowcarb alltid LCHF?

25 oktober, 2011

Dessa lurendrejare som kallar saker och ting lowcarb, redovisar ett lågt kolhydrats innehåll och sedan kränger produkter som lowcarb/LCHF.

Detta gör mig faktiskt lite ledsen och ibland arg. Vissa (inte så många) LCHF-bloggar/LCHF´are gör reklam för dessa, det värsta blir väl när de de stora bloggarna gör det tycker jag, för då blir det liksom ok och säljs in som bra produkter i människors medvetande.

Måste inte vi som bloggar ta på oss ett visst ansvar  att sålla något lite bland lowcarb produkter? Jag tycker det i alla fall och därmed kommer det aldrig i min blogg finnas Lowcarb som inte är LCHF.

För mig och många andra så kan aldrig vetegluten eller något gluten  passera som LCHF!? Inte heller om något innehåller soja.

Givetvis får människor stoppa i sig vad skit som helst, men att kalla något som är ”skit” för LCHF är att ljuga. LCHF står för många av oss ren mat och  sådant som bringar hälsa inte gör oss sjuka. Vetegluten och soja är en de största sjukdomsalstrarna i vår mat!
Handlar inte LCHF mest om hälsa?

I Norge kan man nu se att Lavkarbohuset säljer bröd med gluten?? Man kan se att de säljer Pizzamjöl med vetegluten??
I Sverige har vi vårt eget lurendrejarföretag LowcarbShop som NU börjat saluföra detta adamsbröd ( som Norge) men här står det ingen innehållsförtecking varför? Kokoskake mix med vetegluten?? Lowcarb-bröd med gluten??

Jag blir ledsen när man skitar ner LCHF med skitprodukter. Läs gärna vad Kostdoktorn tycker om bluffpastan som ju också säljs i dessa båda företag. Så ge inte dina pengar till oseriösa lowcarb butiker utan köp från de seriösa som LCHF-butiken gynna dem istället!

 

Låt dig inte luras till ohälsa av Lowcarb butiker,
använd ditt kritiska sinne och lusläs innehållsförteckningar och finns inte en  sådan,
KÖP INTE produkten!

Listen, punk. To me you’re nothin’ but dogshit, you understand? And a lot of things can happen to dogshit. It can be scraped up with a shovel off the ground. It can dry up and blow away in the wind. Or it can be stepped on and squashed. So take my advice and be careful where the dog shits ya!
Clint Eastwood

 

 

 

Kan mjöl bli mer otjänligt än otjänligt?

2 oktober, 2011

”Rent mjöl i påsen? Fullkornsvetemjöl från Kungsörnen har de i särklass högst uppmätta kadmiumhalterna i den undersökning som Ren Åker Ren Mat låtit göra. Halterna är så höga att mjölet är otjänligt att koka gröt eller välling på till små barn, skriver debattören”

Detta skrivs idag  i GP

Dels är ju mjöl redan otjänligt som föda då det som Lasse Berg brukar säga ”limpan är roten till allt ont”, han syftar ju också till krig och annat elände, men också till OHÄLSA. Kika här och gärna på hela, men om du vill höra om brödlimpans ondska spola till 6.00.

Om du vill göra gröt till barnen och dig själv gör min dotter Elisabeths  LCHF gröt (finns recept på bloggen) och förstör inte dig själv eller dina barn med denna ”ondskans” malda frön.

Gör ett aktivt val och uteslut allt spannmål alltid ur din kost och ät dig till hälsa!

 

Diabetes typ 1 och mina tankar…

1 oktober, 2011

Tänker på att man visade häromdagen på tv´n troligtvis  nyheterna…
De visade en liten killa ca 10 år som hade diabetes typ 1 och injicerade sig själv och man visade honom  dels i affären och i skolan i matsalen.

Som jag uppfattade inslaget så gick han runt i affären i godis hyllorna och sa nej till reporten, detta går inte innehåller för mycket socker, gick vidare runt hörnet där låg choklad, sa återigen nej till reporten, innehåller för mycket socker sa han.

Sedan kom de till fling och musli hyllan och där lyfter han fram ett paket och läser på innehålls förteckningen och ser att det innehåller för mycket socker och säger nej igen. Därefter sträcker han sig efter pauluns musli och läser utanpå paketen  utan socker och säger ja, och stoppar det i sin varukorg.

Nästa sekvens är från skolan i maten och han sitter och mumsar en macka med tunt med smör (?) troligtvis margarin och ett glas mjölk som han hämtade ur en stor kartong ( vad nu sånna heter) och vad stod det på den? Givetvis lättmjölk…

Nästa sekvens visas han i matsalen med tom tallrik och tomt glas och han sticker sig i fingret för att göra ett test och vad visar det tro?

27,6 !!??

Genast injicerar han sig med insulin…

Grabben är 10 år och ska så hålla på hela sitt liv…

Ledsamt att han och andra inte kan få hjälp till att förstå att mackor och också musli, även Pauluns innehåller en herrans massa kolhydrater (60 g per 100g) dock i  form av stärkelse.

Jag blir mer och mer upprörd över hur lite folk i allmänhet förstår omkring stärkelsen.
Upplysningen går alldeles för långsamt…

All stärkelse blir druvsocker och börjar brytas upp redan i munnen.
Allt druvsocker går direkt in i blodet.

 Säger inte detta det mesta?

 

 

 

 

Bröd är farligt

29 september, 2011

”Jag (okänd) har gjort en liten undersökning, och det jag har upptäckt borde få alla att tänka till:

* Mer än 98 procent av alla fällda brottslingar äter bröd.

* Hälften av alla barn som har växt upp i brödkonsumerande hem har under medel på standardproven i skolan.

* På 1700-talet, när praktiskt taget allt bröd bakades i hemmet, var medellivslängden lägre än 50 år, spädbarnsdöden var oacceptabelt hög, många kvinnor dog i barnsäng och sjukdomar som tyfus, gula febern och influensa ödelade hela samhällen.

* Mer än 90 procent av alla våldsbrott begås inom 24 timmar efter det att gärningsmannen har ätit bröd.

* Bröd är gjort av en substans som kallas ”deg”. Det har bevisats att även så lite som ett halvkilo deg kan kväva en mus. Genomsnittssvensken äter mer bröd än så på en månad!

* Primitiva stammar som inte hade något bröd uppvisar låg förekomst av cancer, Alzheimers, Parkinsons och skelettsjukdomar.

* Bröd har bevisats vara vanebildande. Intagna som blivit fråntaget brödet och endast har tilldelats vatten vädjade efter bröd efter bara två dagar.

* Bröd är ofta en inkörsport som leder användaren till allt tyngre saker såsom smör, marmelad, jordnötssmör och till och med kallskuret.

* Det har bevisats att bröd absorberar vatten. Eftersom människan består till mer än 90 procent av vatten, betyder det att om du äter bröd leder det till att din kropp tas över av det här absorberande livsmedlet, och förvandlar dig till en degig och geggig brödmänniska.

* Bröd bakas i temperaturer på ungefär 200°C. Så höga temperaturer kan döda en vuxen människa på mindre än en minut.

* De flesta svenska brödätare är fullständigt oförmögna att skilja på betydande vetenskapliga fakta och meningslöst babbel.

I ljuset av dessa skrämmande fakta, föreslår jag följande brödrestriktioner:

* Ingen försäljning av bröd till minderåriga under 18 år.

* En nationell ”Säg Nej Till Bröd”-kampanj, TV-inslag med kändisar och bakrutedekaler.

* En 300-procentig statlig skatt på allt bröd för att finansiera alla samhällssjukdomar som kan associeras med bröd.

* Inga bilder på djur eller människor, och inte heller några färgbilder (vilka kan verka tilltalande för barn) får användas i brödreklam.

* Inrätta brödfria zoner omkring skolor.”  Författare okänd.

 

FINNS NÅGRA SANNINGAR I DENNA ”DAGENS GARV”…

ADHD = tjäna pengar?

23 september, 2011

”Många svenskar har numera ett förhållande till begrepp som adhd, asperger och tourettes.
Det har skett i takt med att de neuropsykiatriska diagnoser blivit allt fler.

Mest tydlig är ökningen på det högaktuella området adhd – med en fördubbling av barndiagnoser på sex års tid och en tredubbling av utskrivna narkotikaklassade adhd-mediciner.

Vem vinner på det?”

Så står det i en artikel idag på Aftonbladet

Ja man blir ju inte förvånad, det borde vara förbjudet för alla läkare och forskare att vara sponsrade på ett eller annat sätt av ALL industri. Det borde ligga i statens intresse att allt sådant är oberoende.

Andra rader ur artikeln som man bör grunna över är dessa:

”Och i det perspektivet är det läkemedelsbolagen som är de solklara vinnarna på de allt fler neuropsykiatriska diagnoserna.

De fem svenska läkemedelsbolag som är mest involverade ingår i internationella koncerner, men omsätter i de flesta fall miljarder bara på den svenska verksamheten.

Marknadsföringen är en viktig del för att öka på vinsterna –  liksom samarbeten med läkare.”

Är det därför ALL behandling alltid inbegriper medicin, frågar jag mig?
Istället för att titta på vad en ketogen kost kan göra för  de sjuka.

Många av våra neurologiska sjukdomar blir bättre eller tom bra med ketogen diet.
Epilepsi

ADHD

Alzheimers

Vill du läsa mer är det bara att googla ketogenic diet + den sjukdom du vill undersöka.

 

 

Förgiftad

22 september, 2011

– om kemikalierna i vardagen och det dolda hotet mot vår hälsa

En bok som jag genast lägger till min önskelista. Den kan bla köpas HÄR.

Jag tror inte lite bilkörning och flyga flygplan är det värsta hotet mot vår existens och miljö, det är alla miljarder kemikalier som vi får i oss och omger oss med. All billig medicintillverkning som förgiftar människor och vatten och natur i Indien mm mm listan kan göra  hur lång som helst.

Vill du minska din egen exponering? Då är ett sätt att gå från teflon till gjutjärnspannor och grytor.

Stefan Jarl gjorde ju också en film om eländet UNDERKASTELSE  och Eva Röse var ju med som gravid och  fick veta om fostrets utsatthet för alla  kemikalier. Han skriver så här om filmen:

”Vad gör vi när det värsta hotet mot vår överlevnad finns inom oss? Kemikalier riskerar utplåna mänskligheten långt före epidemier, krig eller klimatförändringar. Filmaren Stefan Jarl lät undersöka vilka kemikalier han har i sitt blod. Det visade sig vara flera hundra.”

Ytterligare ett kontemplerings objekt…

 

 

Okunskap och/eller dåligt minne

21 september, 2011

Sven-Erik på Kostdemokrati har skrivit en bra artikel, de allra bästa raderna återger jag här och början av artikeln kan läsas HÄR.

”Annika Dahlqvists LCHF-kost, som innebär en minimering av kolhydrater och motsvarande ökning av fett i födan, kallas ofta av belackarna för ”ny” och ”extremkost”. Och när man inte längre kan förneka kostens ovedersägligt positiva effekter på hälsan, så brukar man antyda att den nog på sikt ändå är farlig. Varför en kost som ganska omedelbart förbättrar hälsan på längre sikt skulle vara farlig är svårt att förstå.

Sanningen är ju, att det var ungefär denna kost som William Banting redan i mitten av 1800-talet använde för att gå ner i vikt och kraftfullt förbättra sin hälsa. Att kalla kosten en ”nyhet” är därför inte särskilt korrekt, utan visar bara på okunskap och/eller dåligt minne hos den som gör sådana uttalanden. Banting var ju som bekant den som gav upphov till själva begreppet ”banta”.

Alla vet vad ”banta” betyder, men ingen tycks känna till vilken föda den ursprunglige bantaren, William Banting själv, åt. Men det var alltså i princip lågkolhydratkost, ungefär av den typ Annika Dahlqvist förespråkar.

Beträffande långsiktiga effekter, så kan man för övrigt hänvisa till våra samer, Grönlands inuiter eller Afrikas massajer – som samtliga under hundratals generationer ätit en nästan helt animalisk föda – med massor av mättat fett. Samtliga dessa folk var under den tiden lyckligt befriade från fetma och sjukdomar som hjärtinfarkt, diabetes och liknande. Däremot fick de alla dessa sjukdomar, när de på senare tid anammade vår västerländska (fettsnåla) kost…

Även detta är förhållanden som Livsmedelsverket och andra tycks ha ”glömt”…”

 

Något att grunna djupt över…

 

 

Fetmaepidemin och vem bidrar till det?

20 september, 2011

Idag en bra artikel på Newsmill

”SVT-programmet Vetenskapens Världs inslag om Fettupproret avslöjar att de kostråd som samhället gett i decennier och fortfarande ger via sjukvården och Livsmedelsverket kan vara en bidragande orsak till att hundratusentals svenskar blivit allvarligt sjuka. Vem bär i så fall ansvaret och vem skall ersätta dem som drabbats? Det skriver Lars Bern.”

Ska människor alls ha en chans  att äta sig ur fetma och till hälsa måste vi få tillstånd en förändring i kostråden.

Vem är denne självständigt tänkande författare?

”Jag är forskarutbildad och har varit vice Ordf i Cancerfonden och ledamot av Cancerfondens forskningsnämnd och jag är idag Huvudman i Hjärt&Lungfonden. Jag har i ca 20 år försökt följa forskningen på det aktuella området.”

I inledningen ställer han sig frågan vem som ersätter? Det är minsann en intressant frågeställning, cigarettindustrin i USA har ju fått pungat ut med ersättning, tänk den dagen det går upp för alla att vi har blivit lurade med kostråden och därmed blivit feta och sjuka.
Det blir tomt i statens kassakistorna den dagen folk kräver ersättning från staten, undra om de väljer att göra som med barnhemsbarna?