Inlägg märkta ‘ris’

Välling och gröt fulla av gifter

24 januari, 2013

3591624341så som kadmium, arsenik och bly. Dessa finns främst i spannmål, ris och soja.

Livsmedelsverket om gifterna i barnmaten

***

SD.se skriver:
”När Testfakta nu analyserar 14 olika gröt- och vällingsorter från svenska butikshyllor visar det sig att de giftiga ämnena finns kvar.

– Några av produkterna har olämpligt höga halter, säger Lars Barregård, professor i miljömedicin och överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Mest oroad är han över blyhalten i den mjölkfria vällingen och den mjölkfria äppelgröten från EnaGo. Läs mer »Välling och gröt fulla av gifter

Spannmål – sädesslag = ohälsa

21 maj, 2011

Detta med sädesslag eller grässorter kanske är bättre att säga, då många inte vet vad som verkligen tillhör denna grupp av ”födo”ämnen.

Inom LCHF så menar man ju på att det är spannmålet bla, som är den största boven till ohälsa. Har man sett några program på kunskapskanalen eller discovery, så har man snart snappat att de skelett man hittar som är 10.000 år och äldre inte har samma sjukdomar som vi har haft de senaste tusentals åren.

Så om vi vill äta oss friska och ungdomar hålla sig fortsatt friska så bör allt spannmål utelsutas. På bilden ser vi ett risfält och ris är ett gräs…

Majs är ett gigantiskt gräs…

 

 

 

 

Sedan vet jag att man tvistar om ris och majsen (Kitava dieten), som ju funnits i vissa länders kost i tusentals år och inte verka ge dessa sjukdomar som vi alla lidit av under många tusentals år.

Här vet inte jag om det kan vara glutenet i de mer traditionella sädeslagen som i grunden är boven. Då ris och majs inte innehåller gluten.
Jag vet en i Sverige som hävdar att det är glutenet som boven i dramat. Kanske det är så ”enkelt” att det är glutenet som ger oss skadorna som ger oss sjukdomarna? Iså fall är det ju först nu i modern tid som vi kan ta bort glutenet ur mjölerna…

Jag avhåller mig för säkerhetsskull från ALLT spannmål. Hur gör och tänker du?