Inlägg märkta ‘Risifrutti’

Kesofrutti – ”Risifrutti” – LCHF rispudding

7 juni, 2012

KESOFRUTTI (LCHF Risifrutti)

4 portioner
250 gram väl avsköljd och avrunnen och lätt urkramad keso
2 dl grädde
1 msk sötning Bakery+
0,5 tsk vaniljpulver eller 1st vaniljstång
2-3 gelatinblad + 1 dl grädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Skölj keson väl i kallt vatten och låt den rinn av, eller krama ur lite lätt vätskan väl.
Vispa grädden 2 dl (inte för lös) med sötning.
Värm upp 1 dl grädde med vaniljen och smält sedan gelatinet i den, låt svalna.
Blanda sedan ner gelantingrädden i den vispade grädden och blanda ner keson väl.
Skeda upp i sköljda  portionsformar och ställ kallt tills den stelnar, stjälp sedan upp för servering eller ät ur portionsformen.
Eller lägg upp i en stor skål och låt stelna och servera ur skålen.
Serveras med fördel till några smälta bär, lchf-sylt eller färska bär.

Varför inte ta med dessa på utflykten eller till stranden eller varför inte som litet gott mellanmål till barnen?

©MariannAndersson