Inlägg märkta ‘rött vin’

Stifado – grekisk köttgryta

30 oktober, 2011

På mitt vis:

1- 1,5 kg grytbitar från gräsbeteskött
Smör
250 gram passerade tomater eller 2 dl vatten + 0,5 dl tomatpuré
1 -1,5 dl dl rött vin
5-7 små lökar eller 2-3 st stora grovt delad gul lök
1-2 vitlöksklyftor hackade
1 kanelstång eller knappt 1/2 tsk kanel
2-3 lagerblad
1 krm mald nejlika
2 tsk oregano

ev vispa ner lite redix  när ca 20 min är kvar av koktiden och ringla olivolja rikligt över grytan vid servering

Gör så här:
Stek grytbitarna och salta och peppra, slå över passerade tomater och vin. Lägg i övriga kryddor och löken. Låt puttra i bortemot 2 timmar eller mer, ju längre tid ju mörare kött. Servera med en grekisk sallad!

 

 

Varför tröttnar man aldrig på grillat?

13 augusti, 2011

Ja inte ett glas rött heller för den delen… ;)

Här grillad ryggbiff, bara enkelt kryddad med salt och peppar, blir ju bäst så eller hur?

Min goa klassiska ”potatis”sallad och lite grönt är kronan på verket,

det röda naturliga vinet.

Jösses, man tror man är i himlen….