Inlägg märkta ‘soja’

Välling och gröt fulla av gifter

24 januari, 2013

3591624341så som kadmium, arsenik och bly. Dessa finns främst i spannmål, ris och soja.

Livsmedelsverket om gifterna i barnmaten

***

SD.se skriver:
”När Testfakta nu analyserar 14 olika gröt- och vällingsorter från svenska butikshyllor visar det sig att de giftiga ämnena finns kvar.

– Några av produkterna har olämpligt höga halter, säger Lars Barregård, professor i miljömedicin och överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Mest oroad är han över blyhalten i den mjölkfria vällingen och den mjölkfria äppelgröten från EnaGo. Läs mer »Välling och gröt fulla av gifter

Dangers of soy – faran med soja

3 maj, 2012

Detta blogginlägg är för de som kan läsa engelska eller kan använda googleöversättning.

Faran med Soja 

 

 

 

Tasteline har LCHF-recept med margarin och soja

3 maj, 2012

Det är en medlem som kallas ”jagheterintefrida” som lagt ut flera recept alla innehållande margarin och soja!?

Hur i all världen kan denne lägga ut recepten under LCHF?
Är det en egen märklig variant av lchf denne skapar?

Så vi måste inte bara vara uppmärksamma på näthandelns ”lurendrejerier” utan numera också receptsajter. Man måste alltid själv ta sitt eget ansvar och avgöra vad man vill äta.
Det är mest synd om de som är nya och inte vet allt omkring LCHF och vad det betyder. Margarin har väl aldrig ingått i en lchf?

Margarinet behöver väl knappt dess farlighet redovisas för?

Men sojan behöver uppmärksammas!

Annika Dahlqvist skriver om det.

Bild från House of Hedda

 

Bakepro (vassleprotein med sojalecitin) onödig produkt?

18 februari, 2012

Denna produkt har jag medvetet valt bort ur alla mina bakverk  och bröd. Nu idag ska jag försöka förklara varför.

Jag får ibland frågan om varför jag inte använder bakepro och  jag får också frågor om vad man kan använda istället för Bakepro, och det tyder ju på att människor börja förstå att produkten är onödig och framförallt svindyr och därför ännu mer onödig…

Bakepro är också en produkt som inte kan ”stå själv” man måste alltid ha en ”massa andra mjöler” i bakverken/bröden och då resonerar jag som så – varför inte baka bara med ”massa andra mjöler” , då det ändå går?

Tillråga på  eländet så innehåller också produkten sojalecitin, och den som gör sig omaket att äta en ren LCHF kost fri från ”mös och bös” och annat ”bjäffs” bör alltså avstå denna onödiga produkt. Sojabönor är också ofta GMO och vill du läsa om sojan kan jag rekommendera Holistics artikel.

Den tillför till baket så gott som bara protein (vassle). Inom LCHF brukar man också säga att vi inte ska öka på proteininnehållet i kosten utan mer isåfall hellre öka fettet.  Många av mina bakverk har just en sådan bra fördelning.
Vassle är också ett snabbt mjölkprotein = högt GI
och Kasein är det långsamma mjölkproteinet = lågt GI.

Därför kan man mycket väl och med stor fördel baka utan denna svindyra och helt ( i mina ögon) onödiga produkt.

Hur du ska tänka när du utesluter denna produkt ur dina recept är inte lätt att säga något generellt om. Troligtvis kan du bara utesluta det helt. Börja så i alla fall och se. Öka annars både vätska och kokosnötsmjöl/mandelmjöl, kanske också ägg om du behöver fyllnaden/mängden.

Vill du ha hjälp i hur du ska tänka omkring ett  recept med bakepro kan jag försöka, lämnar dock inga garantier. 😉

 

 

Rädda mannen!

6 juni, 2011

Naturskyddsföreningen driver en kampanj, de skriver:

”Nu startar vår kampanj ”Rädda mannen!” ett annorlunda ”artprojekt” om de miljögifter som hotar människans reproduktionsförmåga. Många produkter i vår omgivning innehåller ämnen som påverkar våra hormoner.

Särskilt mannens fertilitet är i fara. Det behövs en betydligt tuffare kemikaliepolitik och Sverige kan gå före och driva på utvecklingen i rätt riktning.

Hormonstörande kemikalier kan förstärka, försvaga eller kortsluta kroppens egna signaler. Kända miljögifter som DDT, PCB, DEHP och tributyltenn kan påverka hormoner, men det finns många andra ämnen med effekter som fortfarande är okända eller bara delvis kända. Dessutom kan flera olika ämnen i en kemikalie-cocktail förstärka varandra eller samverka så att ytterligare effekter uppstår.”

Paleofriend skriver om detta och nämner också att sojan nämns i naturskyddsföreningens publikation, så här skriver Paleofriend:

”I samband med kampanjen har man tagit fram en rapport; Rädda mannen – Miljögifter påverkar fertilitet och utveckling, som borde läsas av alla, man som kvinna. Där får man en rätt bra bild av vad som håller på att hända. Vi har sett hur art efter art i djurriket har drabbats av miljögifter, och det är bara naivt att tro att människan inte skulle drabbas. Efter en genomläsning av rapporten kan jag säga att situationen egentligen är mycket värre än vad som framgår. För att ta ett exempel: Ordet soja nämns bara två gånger, och då nästan i förbifarten.”

Läs vad Holistic skriver om soja.

 

 

Soja, det perfekta livsmedlet?

10 april, 2011

Sojan är långt ifrån det perfekta livsmedlet, moderna sojaprodukter innehåller antinutritionella substanser och toxiner och de stör upptaget av vitaminer och mineraler.


Läs Holistics mycket intressanta artikeln om Askungen och Askungens mörka sida.

Artikeln slutar med en fråga.

 

Är sojan nästa asbest skandal?

Målsägarna kommer att räknas i miljoner och advokaterna kommer säga inför juryer:

Industrin har under åratal känt till att soja innehåller många toxiner. Först talade de om för allmänheten att toxinerna avlägsnades genom förädlingen. När det blev uppenbart att förädlingen inte kunde bli kvitt dem, hävdade de att dessa substanser var nyttiga. Er regering gav en hälsodeklaration till en substans som är giftig, och industrin ljög för allmänheten för att sälja mer soja.