Inlägg märkta ‘valio’

Valio smör garanterat GMO-fritt

1 juli, 2013

Valio-smör-3Skriver Kostdemokrati idag. De citerar svar från Valio så här:
”Citat: Dessutom tillverkas alla Valios produkter av mjölk
från kor som får foder vilket är garanterat GMO-fritt.

Detta säkerställs genom de kvalitetsavtal som Valio skriver med sina mjölkleverantörer och vari det stipuleras att GMO foder ej är tillåtet i någon del av produktionskedjan …

Detta innebär att vi vågar gå ut och påstå att VALIO’s produkter baserade på komjölk är fria från inblandning av GMO-foder, enligt vad vi menar på konsumentspråk ”GMO-fritt” och kan nu alltså, innan annat bevisats, hävda att vi har ett ”GMO-fritt” smör på den svenska marknaden”

Eftersom jag helst aldrig vill köpa Arlas produkter så köper jag oftast Valios osaltade smör för bakning, men Arlas normalsaltat EKOLOGISKA smör för matlagning.

Min fundering går nu på om det ändå är bättre att köpa Valios normalsaltade även till stekningen?

Har ni läsare någon åsikt där? Vad köper ni?

Som fler säkert noterat så köper jag ju opastöriserat och gräsbetat lyxsmör från Jämtland, men detta smör steker jag inte i, vill ju inte pastörisera det själv…

Tar mer än gärna emot åsikter om för- och nackdelarna med oekologiskt vs garanterat GMO-fritt!

 

 

 

Överraskande överraskning av Valio!!

19 november, 2011

Bäst man står och bakar ihop en Citron- och limepaj (mördegsbotten á  la LCHF) för kvällens gäster så får man se detta!?

kanske många känt till detta men det var en stor nyhet för mig att LCHF och ett gulligt rött hjärta hänger på Valio Smetana!

Jag köper ju så sällan det bara är möjligt Arla och Valio blir väl det som står mest i vårt kylskåp och Ja, vi använder alltid laktosfritt!

Ett tips från en kär bloggläsare (syns i kommentarerna) att läsa på baksidan pappret:
Heja VALIO!

En God helg önskas till ALLA läsare!

Lev livet fett