Inlägg märkta ‘vetenskap’

Vetenskapen bakom kostråden (LCHF) del 1-2-3

24 januari, 2013

Detta har sänts på TV för något år sedan, mycket bra för diabetiker att se på och givetvis alla oss andra också 😉

Matrevolutionen – en revolution inifrån

17 maj, 2011

Andreas Eenfeldts bok Matrevolutionen är en riktig rysare och får läsaren att fundera över om detta  verkligen är sanningen det man läser och så smått börjar förstå.
Har vi varit förda bakom ljuset i så många år?

Det verkar inte bättre då människa efter människa äter sig frisk och ner i vikt och står som levande bevis, och det genom att göra helt tvärtemot vad som rekommenderas uppifrån. Boken visar på många felaktigheter av de gamla forskningsresultaten som våra kostråd än idag vilar på.

När man börjar förstår att den mat vi är designade för att äta, också är den mat vi behåller hälsan på allra bäst, är det skrämmande att vi alla lyder under andra ”sanningar” fortfarande. Människorna i toppen är fortfarande blinda och döva för vad som sker nerifrån och inifrån.
Boken visar tydligt vad vi människor genom evolutionen bör äta, och vilka nya sanningar som är på frammarsch.

Revolutioner startar alltid nerifrån och upp, eller inifrån och ut, kan man också säga. I detta fallet stämmer båda, då det verkligen är en revolution för kroppen att få näringsriktig mat och att kroppen läker sig själv inifrån.

Det också alltid är den enskilda sk ”lilla människan” som protesterar och önskar revolution, vill frigöra sig från gamla dogmer, synsätt och dessa så kallade sanningar, som vill leva under nya sanningar som mer stämmer överens med verkligheten man själv upplever och ser.

Paradigm skiftet har börjat och det har börjat inifrån och nerifrån ”på golvet”. Boken Matrevolutionen är en stor och betydande bricka i denna utveckling.
Världen är också öppen för denna revolution som oundvikligen kommer.

Måste man bara läsa en bok om mat & hälsa, så läs denna för tusan!
Mariann

Här kan man läsa första kapitlet Köpa boken? Köpa boken? Bokus

Folkhälsan och forskningsfusket

16 maj, 2011

En ny bok av Docent Ralf  Sundberg
Blir man fet av fet mat? Nej, däremot kan man bli fet av att äta och dricka lightprodukter.

Är kolesterol farligt? Nej, det är nyttigt. Om kroppen har för lite kolesterol, då nybildas det automatiskt annars dör man.

Är högt blodtryck en sjukdom?
Nej, högt blodtryck är ofta kroppens naturliga sätt att kompensera behovet av mer syre till hjärnan (vid stress, rädsla, andra obehag).

För att förstå varför myterna har fått en sådant genomslag och blivit så seglivade måste man förstå vilka villkor som rådde i samhället och i politiken när »sanningarna« formulerades. Hur såg de ekonomiska/politiska drivkrafterna ut som låg bakom?

Den moderna medicinens framväxt är kantad av svågerpolitik, korruption, mutor, politisk positionering och oheliga allianser. Forskning kostar pengar och den måste ge avkastning (till de privata stiftelser som har grundat och äger de mest prestigefulla amerikanska universiteten). Därför blev det under 1950-talet lönsamt att medikalisera samhället. Bättre att skrämma miljoner till att ta blodtryckssänkande medicin i förebyggande syfte, än att bara ge till de förhållandevis få som verkligen behövde.
Och myterna hålls vid liv än i dag. Ytterst få oberoende forskare orkar och vågar utmana dem, menar Ralf Sundberg. Folkhälsan och forskningsfusket är en spännande, fascinerande och i grunden mycket upprörande läsning.
Ralf Sundberg
är docent och privatpraktiserande kirurg vid Slottsstadens läkarhus i Malmö.

Köp boken här Bokus

 

 

 

Debatten om blodfetterna går vidare…

11 maj, 2011

SvD
”Läkemedelsverket ser över råd om kolesterolsänkande mediciner.

Svenska läkemedelsverket ska på nytt granska de nuvarande rekommendationerna för ­behandling av friska personer med höga blodfetter. Samtidigt riktas nu kritik mot en uppmärksammad ­kampanj mot ­läkemedlen, ­statinerna, som överdriven och förvirrande.

Det är utan tvekan en av medicinhistoriens mest segdragna och aggressiva konflikter: motsättningarna mellan de som anser att blodfetterna, kolesterolet, påverkar risken för hjärtsjukdomar och de som förnekar detta. Och de som är för eller emot behandling med hjälp av statiner.”

Förvirrande säger dom, ja jösses är inte det mesta förvirrande idag? Kostråden är ju ett annat område som gör folk förvirrade. Här kommer fler och fler som äter fett och går ner i vikt och äter sig till hälsa, de har alltså gjort precis tvärtemot kostråden.
I denna värld får folk tänka och söka information själva, man kan inte lite på någon myndighet, verkar det som. Vaccineringsskandel var ju en annan förvirrande sak… fast de som ställde sig upp den gången tystades supersnabbt, dock han väl några uppfatta något och sökte alternativ information.

Ang tidigare blogginlägg om att pillertrillarna vill tjäna pengar…. så stötte jag på denna artikel i Expressen när jag sökte bild, och nu ska inte bara statiner krängas utan också gärna kompletteras med ytterligare en annan medicin!?

 

Ja, det är ju en himla tur det finns människor (läkare mfl) som ställer sig upp och säger något angående statinerna mm!

Toxiska epistlar har skrivit om den svenska diabetesstudien

14 april, 2011