Inlägg märkta ‘vin’

Vin som inte är LCHF

20 januari, 2014

1521456_395670517235433_358654388_ndvs vin med mycket socker i.  En del tom så mycket som 34 gram socker per liter vin!

I lördags la jag ut ett inlägg om köpa vin på nätet och i mitt fall från Vinvaruhuset.se.
och att de hade fler av de godkända dvs de viner med väldigt lite socker per liter.
De flesta där hade runt 3 gram per lite vin.

Det finns ju en bild från en tidning i det inlägget som jag fick lov att använda av Paola på Facebook.

Nu ska ni få den andra bilden och den text som visar de viner man bör undvika.

Läs här om många viner på systemet i Sverige som klassas torra egentligen är halvtorra och till och med halvsöta.
Mer om socker i vin

 

 

Med naturliga viner tar vinerna ett jättekliv framåt!

30 maj, 2011

Ekoviner var första steget, nu talar allt fler om naturviner. Men åsikterna om dem går isär. Somliga applåderar att de är tillsatsfria, andra tycker att det är ett sätt att kränga halvtaskigt vin för dyra pengar. Vi lät SvD:s vinskribent Mikael Mölstad och mat­skribenten Mats-Eric Nilsson testa och ge sin syn på saken.

Lite mer viner att botanisera bland för oss som gärna letar naturlig mat och dryck.

Jag har ju skrivit om detta förut och läs gärna här och njut….

 

 

 

Naturligt jäst vin i amforor av terracotta

7 april, 2011

Låter inte det som en dryck från himlen? Eller ett vin som är minst 5000 år gammalt?

I mina öron låter det himmelskt, men ändå är detta ett vin från Italien som görs idag.
Det går att få tag som beställningsvara på systembolaget, dock måste man öppna plånboken på ”vid gavel”, 598 riksdaler får man hiva upp om man vill smaka denna ”dryck för gudar”.

Bilden visar Mr Gravner vid sina underbara amforor.

När kan detta vin passa då? Jag skulle tro att maken och jag får beställa hem en sådan dyrgrip  till vårt silverbröllop om 5 år…

Detta med naturliga viner är intressant, när man läser sådana här artiklar så får Mariann rysningar av välbehag, och när man läser sådana här uttalanden från vinmagikern från Rousillion, Oliver Pithon
” It´s not me who´s into Bio, it´s the others who are into chemicals”. Ja,  då går jag verkligen igång.

Nedan kan man läsa och också förundras över Eu´s regler…
Natural & organic wines – morethanorganic.com
Läs gärna namnet ovan på länken en gång till långsamt… 😉

Visst är det fräckt? More than organic!

Kan något i denna moderna kemikaliestinna värld verkligen vara det?

LCHF – alkohol – vin

3 april, 2011

Ja går det ihop?

Lite torrt naturligt jäst rödvin till gräsbetes oxfilén när det är fest eller helg är helt ok. Lite torrt vitt vin  till laxen en lördagskväll är gott, man måste inte avstå allt bara för att man lever ett LCHF liv. Troligtvis behöver man en period avstå vinet och alkoholen, för det hämmar helt klart viktnedgången. Men när du uppnått din vikt som din kropp vill ha är det helt ok med lite vin ibland.

När vi kommer till konjak, whiskey och vodka, så är det också alkohol som är ok. De är helt utan kolhydrater. Allt som är torrt och utan socker kan man dricka ibland. Söta likörer och söta viner så som dessertvin, portvin och sherry är för söta för att ingå i en LCHF.

Öl är en sak för sig, öl är BRÖD. Maltosen är supersnabb och halten av kolhydrater jätte hög.

Många av oss LCHF´are märker att man inte tål alkoholen lika bra längre och vad det beror på vet nog ingen riktigt, kan vara levern som bryter ner alkoholen långsammare.

Levern är ju det organ i kroppen som bryter ner  fett, fruktos och alkohol, så dricker man alkohol går den förbränningen före fettförbränning. Alkohol är ju ett gift och måste prioriteras. Därför kan många under sin viktminskningsperiod inte dricka alkohol alls, då levern fokuserar på alkoholen och inte fettförbränning.

Så var försiktig de första gångerna du nyttjar alkohol och märk efter var din gräns går.