Fläderglass

14 juli, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

Flädersaft:

5 rejäla fullt utslagna fläder blommor
1 dl vatten
1 msk  citronsaft
2  msk Bakery+

Glassen:
2 dl grädde
2 dl yoghurt
saften från flädern
2 äggulor

 

Gör så här
1. Koka upp vattnet, sötningen och citronen till flädersaften.
2. Ta kastrullen från spisen och lägg i fläderblommorna tryck ner dem lätt i kastrullen med skaften upp.
3. Låt dra i kylskåp över natt. Ta upp blommorna och krama ur dem lite lätt. Saften behöver inte silas om du inte vill.

4. Glassen: vispa äggulorna och blanda samman alla andra ingredienser. Se till att glassmeten är kall innan du kör den i glassmaskinen.

I glassmaskin: Veva till lagom konsistens ca 20 min

I frys: Häll upp i skål och frysa i ca 4 timmar,  rör runt ca var 30 minut.

Tips: Frys in fläderblommor till vinterns glass eller om du bara helt enkelt vill dricka lite flädersaft!

 

 


Annonser

4 kommentarer

  1. Åh, den glassen ser god ut!

    Fläder är en jättebra smaksättning med mycket smak och nästan noll kolhydrater.

    • Mariann skriver:

      Ja den var god, maken gillade den inte. Fläder har ju en säregen smak… passar en varm och svettig sommardag tycker jag!
      //Mariann

  2. För den som gillar blommiga smaker, fungerar rosenblad och en hel hög med andra blommor också bra som smaksättning. Perserna har som exempel använt rosenvatten som smaksättning under tusentals år.

    • Mariann skriver:

      Ja, jag gjorde en länk i ett lavendel inlägg om just vilka blommor som går att äta och använda. Det är lite roligt att piffa upp smaker lite med blommor, dock får man vara försiktig så det inte blir tvål/parfym smak av det hela…
      //Mariann

Kommentera

*