Frozen Cheesecake med pepparkaksbotten

30 augusti, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

Liten god LCHF-cheesecake till kaffet!

Ingredienser till pepparkaksbotten:

100 g smält smör
2 msk sötning Bakery+
2 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex-strö
0,5 msk fiberhusk
1,5-2 msk pepparkakskryddor
ev  lite malda pommeransskal

Cheesecaken:
3 ägg, separerade
3 dl vispgrädde
200g creamcheese
2 msk Bakery+
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här:
1. Smält smöret
2. Blanda alla torra ingredienser väl och häll i smöret och blanda.
3. Häll degen (lite smulig) och tryck ut lite lätt i en springform ca 22 cm i diameter.
4. Grädda i 10-15 minuter i 175 grader. Ta ut och kallna helt. Förbered fyllningen.
5. Vispa gulor, vaniljpulver och sötning, blanda sedan ner cream cheese.
6. Vispa vitorna till hårt skum
7. Vispa grädden lätt.
8. Blanda, vispade gulor med grädden och vänd sist ner äggvitorna.
9. Häll creamcheesesmeten över den kalla pepparkaksbottnen. Pudra över kanel.
10. Ställ i frysen i fem timmar. Låt kakan stå ute rumstemp i ca 20-30 min innan servering.

©Mariann Andersson

 

 


Annonser

14 kommentarer

  1. Janicke skriver:

    Denne så fantastisk ut 😀

    • Mariann skriver:

      Hejsan Janicke och jätte välkommen hit! 😀
      Dena är jätte god, ibland är det gott med något lite fruset 🙂
      Kram Mariann

  2. Eva49 skriver:

    Tror du det funkar utan kryddor eller har du något förslag till annan kryddning? jag gillar inte pepparkaka…….
    skall creamcheesen i under steg 8, före vitorna?
    Hälsningar Eva

    • Mariann skriver:

      hej!
      Jag ahar lagt till cream cheese och återigen tack för hjälpen! 🙂
      Uteslut kryddorna bara och ta lite vaniljpulver. Kokos kan säkert också vara gott i och på.

  3. Michelle skriver:

    Vad är ”fibrex-strö” för nånting?? Ser supergott ut!

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      Fibrex strö är skorpströ varianten av fibrex flingor. Jag tror det är Finax som säljer detta. Man kan säkert mixa flingor annars. 😀
      Kram Mariann

  4. Daniel Glappy Carlsson skriver:

    För oss med stevia socker och sukrin, vad blir det för dosering? Eller måste det vara sötrix flor i pepparkaksbotten?

    • Mariann skriver:

      Nix, det msåte inte vara sötrix-flor, det går lika bra med sukrin flor eller bara sukrin strö.
      Har du steviasocker (steviavital) tycker jag du tar 0,25 msk i varje del och 2 msk sukrin i varje del.

  5. Anna skriver:

    Så smarrigt! Har tänkt på en sån kaka till jul, men ska ha lingongelé på toppen. Eller lingon i gelatin typ som lock!! Nlrsk ostkaka har alltid gelélock så jag tänkte att det säkert är gott med lingon på toppen!!
    Tack för massa inspiration c”,)

  6. Carin skriver:

    Det står ”liten” cheese cake, men vad betyder det? Hur många kan den tänkas räcka till med normalstora bitar?

Kommentera

*