Hasselnötschoklad – julgodis LCHF

5 december, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

100 gram rå-choklad (100%) eller 90% mörk choklad
1-2 msk Bakery+
30 g smör
1 dl grädde
0,5 dl hackade hasselnötter eller andra valfria nötter

Gör så här
Hetta upp grädden och smöret och låt chokladen + ev sötning försiktigt smälta i detta, blanda väl. Blanda sist ner nötterna och bred chokladen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Skär ut rutor när den halvstelnat, lätta att bryta sedan när den stelnat helt.
Eller häll upp den i mindre formar då håller man fingrarna rena i större sällskap 😉

Tips: har du hasselnötssmör hemma ta någon matsked sådant också och du förstärker nötsmaken i chokladen. 🙂

©Mariann Andersson

 


Annonser

19 kommentarer

  1. Anita skriver:

    Det såg gott ut, blir att göra en omgång till jul. Haha, Hasselnötsmöret är slut i LCHF butiken. Det är många som ska göra de här. Får hålla ögonen öppna när det kommer hem.

    Har även skrivit kommentar i FB i kväll. 😉

  2. Petra skriver:

    Hej

    Vart hittar man Erythritol?
    O billigast kokosnötmjöl och stevia? vart handlar ni?

    Petra

  3. Camilla skriver:

    Hejsan! Du har alltid så mycket goda recept 🙂 men just nu ör jag lite trög. Ska det vara både choklad och sötningsmedel? Har du provat att göra med bara choklad, nötter, grädde och smör? Om jag handlar choklad på Ica. Vilken av alla olika mörka med mycket kakao i ska man ta? Mvh Camilla

    • Mariann skriver:

      Hejsan och varmt välkommen hit! 🙂
      Rå-choklad är 100% choklad utan socker i, 90% är väldigt besk för många och ska man bjuda på dessa ”sötsaker” bör man söta upp med erythritol och stevia.
      Använder du 90% och är van och avsötad är det inga problem utan sötning. Använder du 70-85% behövs ingen sötning tycker jag.
      Kram från Mariann

  4. Camilla skriver:

    Nu fattar jag 🙂 om man vill så har man i sötningsmedel 🙂 men jag vet inte vad rå choklad är. På Ica finns nog bara 85% choklad tror jag. Är kanske på lchf butiken jag ska kolla 🙂 annars tror du det går bra med chokladen från mataffären?

    • Mariann skriver:

      Se om du hittar Lindt madagaskar då behövs ingen extra sötning. Hachez 77% den är också god och båda innehåller inget ”mös och bös”.
      LCHF butiken har alltid bra choklad och har också rå-choklad som man då sötar med eget sötning våra tillåtna 😉
      KRAM

  5. Camilla skriver:

    Tack snälla för svaret 🙂 kram Camilla

  6. Sabina skriver:

    Detta var fantastiskt gott! Jag använde Lindt Madagaskar och hasselnötssmör och det smakade som nutella 🙂
    Ingen favorit hos barnen, de gillar dock Madagaskar-chokladen naturell, och maken var lite skeptisk…för mig var det lagom sött.

    God jul och tack för alla underbara recept! Provat två, fler blir det säkert 😉

  7. Rebecka skriver:

    ”100 rå-choklad eller 90%”

    Du menar 100 g va?

Kommentera

*