ICA´s stevia är med erythritol

17 februari, 2012 av Mariann Lämna en kommentar »

Fel av mig, men det är ju inte utan att man bör vara misstänsam.

Men som en uppmärksam bloggläsare berättade så är ICA´s stevia med utfyllnad av Erythritol och därmed fritt fram att använda!


Annonser

32 kommentarer

  1. Christine skriver:

    Men det är ju lite intressant, 1 dl stevia=1dl strösocker. Har du provat att baka med stevia strö? Jag har köpt steviasocker från LCHF-butiken, men inte provat det ännu. Stevia är ju så mycket sötare, undrar hur det blir om man tar 1 dl?

    • Mariann skriver:

      Det blir detta som blir intresant att prova om det är som min blanding. Eller om stevian går igenom. Låter omedelbart som om den vore den bästa just nu på marknaden.

  2. Tina skriver:

    De undrar jag oxå.
    Är de redan ett färdigblandat stevia socker?

    Mvh Tina

    • Mariann skriver:

      Den är färdigblandad,m om den är lika bra som min vet jag inte är urussel på att räkna…
      men man får prova och se om stevian går igenom. Jag hade nog inte tagit 1 dl i ett första provbak, låter som att det blir bismak av något av dem då ändå, jag hade börjat med 0,5 dl och sedan sett vad som händer.

  3. Jaana skriver:

    Aha nu har de lagt ut det på sidan. Den fanns inte att hitta där igår.
    Då kan man undra hur mycket en sådan påse kommer att kosta….

    • Mariann skriver:

      jag hittade inget heller så därför trodde jag nog att det var maltodextrin, men fel hade ajg 😀
      ibland är man glad när man har fel!

  4. Anita skriver:

    Spännande att se vad det kostar, fick 30%på stevia tabletter från ICA nu när tidningen kom. 😉

    • Mariann skriver:

      ja det undrar vi fler vad denna påse kostar och hur den är i steviasmaken!
      Förste man som testar får berätta för oss andra.
      Kram

  5. Jaana skriver:

    Jag jobbar lördagmornar på Maxi. Ska se imorgon om de fått hem något och då köper jag i så fall en påse. Om det inte kostar skjortan förstås…
    Sen blir det till att prova. Ska fundera på vilket av dina bakverk jag ska prova i så fall. Måste ju prova något nytt.

    • Mariann skriver:

      kan du kasnke berätta för mig hur sockret är och hur mkt som verkar lagom?
      Har egentligen ingen lsut å köpa det då jag har massor med påsar här hemma av annat socker…

  6. Malin skriver:

    Spännande!

    I helgen tänkte jag ge mig på dina semlor, ska bli spännande det med!

    I övrigt hade jag en helt annan fundering. Nu när vi amatörer också ska åka långlopp i form av vasalopp så kan det ibland kännas smidigt att ha med sig någon energ/proteinibar (ja, är mest psykologiskt kanske att fylla på magen med något), du har inga bra idéer på vad en sådan skulle kunna inneålla? Kanske ett framtida recept? 😉

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      ja det är fler som vill ha barer, jag ska grunna…
      jag vet att Colting har ett bra recept på små bollar som mkt väl kan fungera som sådant.
      Kasnke kan dela det här vid tillfälle.

  7. Jaana skriver:

    Hittade inte Stevian idag… 🙁

    Får återkomma i ärendet.

  8. Maria skriver:

    Har bakat 2 sorter i helgen. Tycker Icas steviaströ är lite som min amerikanska variant av stevia/erytriol, lite metallisk eftersmak… Funkade bättre i chokladbollarna än i semlorna tycker jag.

    • Mariann skriver:

      Då är det som jag misstänkte för lite stevia i, att man får ta så mycket för att det ska bli sött att erythritolens bismak/biverkan framträder.
      Varför är det så himmelens svårt att fixa min blandning för producenterna?

      Tusen tack för dina synpunkter de är värdefulla! TACK!
      mariann

  9. Sara skriver:

    Hej Mariann!
    Angående stevia strö, är det inte konstigt att 1 dl stevia = 1 dl strösocker? Så brukar man väl dosera sukrin, och då är frågan hur mycket stevia det faktiskt är i påsen? Din blandning är ju kanon, men man hade ju inte ersatt 1 dl socker med 1 dl av din blandning? Är det helt enkelt så att det är väldigt, väldigt lite stevia i den…?

    • Mariann skriver:

      Hej!
      precis så tänker jag också, det måste vara minimalt med stevia i och då måste dosera i dl ch då är det tyvärr så att många av oss då får erythritolens bismak istället.
      Vi får vänta å se helt enkelt, snart droppar det säkert in lite tyckanden om den.
      Kram från Mariann

  10. Lotta skriver:

    Hej,
    Jag gjorde misstaget att köpa SteviaSweet på ICA, jag läste inte så noga. Denna kommer från Hermesetas och har 5% Stevia och resten Hermesetas sötningsmedel (hittar ej något namn på deras hemsida)

    • Mariann skriver:

      Tyvärr innehåller den ocksåsmaltodextrin vilket inte alls är bra.
      kanske du kan ge bort den till någon som ändå använder hermesetas? Eller be att få lämna tillbkaka den?

  11. Tina skriver:

    Hej!
    Köpte ICAs Stevia Strö på min Ica Kvantum som kostar 45:- för 300 g.

    Ska prova och baka med de ikväll.

    Mvh

    Tina

  12. Tina skriver:

    Hej Mariann!

    Bakade Semlor efter ditt recept och tog 1 msk Icas Steviaströ men de blev för lite ”sött” och dessa bullar blev 4 stora som sjunk ihop tyvärr men har ingen konstig eftersmak.
    Man kan ta i minst 1,5-2 msk Icas stevia strö skulle jag tro men då vet jag inte hur eftersmaken kan bli…..
    De var i alla fall ingen eftersmak och de godaste (fast de blev platta) bullarna jag bakat hittills… =)

    • Mariann skriver:

      ja de är jättegoda bullarna, att de sjunker ibland är ett msyterium.
      Det är ju bra att inte blev för sött, men det kan altså bli alledes för lite också att bullar mm verklgien blir mat nästan salt…
      ICA stevia strö borde nog inte kallas stevia då den msåte innehålla mikroskopiskt lite stevia, man bör nog där anvädna ICAS som ren erythritol och tillsätta en liten gnutta stevia själv. max 1/4 krm.

      Det ser ut att dröja innan vi får en steviasocker värt namnet 🙁 dvs min blandning 😉

  13. Kim skriver:

    Hejsan Mariann!
    Jag brukar använda sukrin när jag ska göra något sött men eftersom du ofta blandar sukrin och stevia så handlade jag stevia igår på hälsokost. Men 🙁 för bråttom som vanligt så handlade jag inte den där stora påsen med stevia som kanske är den vanligaste. Steviavital. Skulle ha beställt den ist men det såg jag nu efteråt på nätet. Utan jag handlade en super liten burk med vitt steviapulver för 149:- vad gör jag med den nu då 🙁 hjälper det om jag skriver märket på burken? Mvh Kim

    • Mariann skriver:

      Hejsan!
      Du har handlat helt rätt sak! 🙂
      jag föredrar att blanda själv stevia och erythritol, hade du köpt den stora påsen stevia vitals steviasocker hade du ändå ( enligt mig) fått blanda i mer eryhtritol (sukrin, sötin eller sötrix).
      Vet du styrkan på din lilla burk?

  14. Kim skriver:

    Men Gud så bra 🙂 hmm styrka.. Det är stevia pulver 25g, steviosa. Märke är SOMA nordic. Dosmåttet som finns i förpackningen ger 0,3ml (83mg) stevia som motsvarar sötheten till 25g socker dvs 2msk eller 6 msk socker. Jag borde kanske fatta av att läsa detta men gör inte det. Du har ofta tex 3msk sötrix och 1/4 kryddmått stevia. Kan jag följa det med detta pulver? 🙂 då kan jag strunta i att skicka efter den andra steviapåsen och använda mig av sukrin och detta pulver alltså. Båda går att köpa på hälsokost. Kanske blir kaka på kaka att använda steviastö och sukrin. Fast det kanske det inte blir om man känner bismak av det ena eller andra. Bakade dina semlor med enbart sukrin å det blev också bra men vill prova att blanda också. Har förstått att många kan känna en bismak om man bara använder sig av det ena. KRAM

    • Mariann skriver:

      Så är det för många av oss att för mycket av det ena eller det andra ger bismak och med för lite blir det osött.
      Det var när jag upptäckte detta som min uppfinning av att blanda i just dess proportioner kom till.
      jag skriver just nu på ett inlägg om dessa blandingar osv. Kommer snart.

      Jag är rädd för att jag inte heller fattar hur många gånger sötare den är, kanske du kan maila dom och undra hur många gånger sötare än socker produkten är?
      Troligtvis är det ca 300 gånger sötare.
      En idé kan ju också vara att behadnla den som 250-300 g och ta max 1/4 krm av den i en kaka och se? Öka eller minska nästa gång.
      Kram från Mariann

  15. Emma skriver:

    Hej! Jag ringde och frågade Soma Nordic om Steviosa Stevia Pulver. Det är 300 ggr sötare än socker.
    / Emma

    • Mariann skriver:

      Då doserar du den i 1/4 krm som max skulle ajg säga. Och max 1/2 i en hel kaka som det är med kräm eller dylikt. dvs 1/4 krm i varje smet.

  16. Alexander skriver:

    Hej! Så det är alltså helt ofarligt att ta detta om man följer strikt lchf?

    • Mariann skriver:

      Ja då strikt lchf brukar vara under 20 gram kolhydrater så funkar det fint med dessa sötningsmedel (stevia och erythritol), de innehåller ju inga kolhydrater alls.

  17. Britt-Marie Wahlund skriver:

    Hej!
    Vill bara uppmärksamma dig på att länken till ICAs hemsida inte fungerar.
    http://www.ica.se/icas-egna-varor/artiklar/ica-stevia/

Kommentera

*