Indiskt vitkålsfräs – curry och spiskummin

24 februari, 2014 av Mariann Lämna en kommentar »

DSC_0051Ett helt fantastiskt gott tillbehör till det mesta!
Vitkål fräst med mycket smör och curry och spiskummin, alla ni som tycker om indisk mat ni kommer älska detta!

Ingredienser för 3-4 portioner:
1/2 stort vitkålshuvud
50 smör eller mer
1-2 tsk curry beroende på hettan
0,5 tsk mald spiskmummin
salt och vitpeppar efter smak

Gör så här:
Grovriv vitkålen eller strimla den tunnt.
Fräs vitkålen (ej få färg) i en rejäl klick smör i en järngryta. salta och peppra efter smak. Strö över spiskummin och curryn.
Blanda väl runt och ta i eventuellt mer smör. Låt kålen mjukna under lock ca 5-10 minuter, beroende på om du vill ha tugg eller mer mjuk vitkål.
Serveras till det mesta men här goda gräsbetesbiffar.

 


Annonser

1 kommentar

  1. Therese skriver:

    Låter jättegott! Detta ska jag testa, tack!

Kommentera

*