Julbröd á la LCHF

9 december, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

1 st LCHF – limpa

10 ägg
50 gram smält normalsaltat smör
1 dl glutenfritt öl med 1, 5 gram kh per 100g ( vatten funkar)
1 dl kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl fibrex-strö eller mixade fibrexflingor
2 tsk bakpulver
1,5 tsk ingefära
1  tsk pommeransskal malda
1 tsk malda nejlikor

Gör så här:
Smält smöret med kryddor och fibrexen.Vispa äggen fluffigt i minst 5 min. Tillsätt det smälta möret och ölen, blanda. Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner det i smeten. Häll  smeten i en bakplåtspapperklädd form 1,5 l. Grädda i ugn 175 grader i ca 40 min.

Gott till julskinka och senap!

©Mariann Andersson

 


Annonser

20 kommentarer

  1. cecilia skriver:

    TACK för ännu ett efterlängtat recept till Julbaket!
    ”Glutenfri öl” – är den helt fri från säd? Var finns sån att köpa – vilket märke?

    • Mariann skriver:

      Saxon tror jag ölet heter som är köpt på systemet.
      Man kan ju utesluta ölet, men för att få lite ”vört” känsla så….
      kram från Mariann

  2. Linda skriver:

    Låter gott! Skulle man inte på något sätt kunna ändra eller lägga till något för att få det att likna ett vörtbröd mer? Något tips? 🙂

    • Mariann skriver:

      Hejsan och välkommen hit!
      Ja inte vet jag, har verkligen försökt fram och baklänges att få till det, men det går inte då jag absolut aldrig i livet vill äta gluten.
      Men experimenterar du så berätta gärna!
      Kram från Mariann

  3. Sofia skriver:

    Hej! Min sambo är nötallergiker. Kan nötmjölet bytas ut? Något man kan använda istället för nötmjöl i alla recept där det ingår?

    Vore guld och gröna skogar!

    • Mariann skriver:

      Hejsan och varmt välkommen hit!
      Många nötallergiker kan tåla kokosnötsmjölet, kan det vara så i ert fall?
      För det finns inget man kan ersätta det med än andra nötter och mandlar. 🙁
      Kram Mariann

  4. Pia skriver:

    Ska prova imorron men tar vatten istället för öl 8har inte det på jobbet) å sen tillsätter jag lite anis oxå ( gjorde det på ett ” vanligt bröd” idag å det luktade vört)

    • Mariann skriver:

      Hejsan och varmt välkommen hit! 🙂
      ja man måste ju inte ta öl, min tanke var att få det så vörtlikt det går.
      Kram och lycka till med brödbak!
      Mariann

  5. Sofia skriver:

    Jo, han tål kokosnöt. Ska man ta lika mycket av det? Kokosnötsmjöl är ju mycket mer kompakt

    /Sofia

    • Mariann skriver:

      Då tycker jag du tar 0,5 dl kokosnötsmjöl till och ökar lite på pofibern och fibrexen. Det borde funka tycker jag, du får testa lite. Se bara till att smeten inte är för tunnflytande.

  6. Sofia skriver:

    Ska testa! =)

  7. Jonna skriver:

    Oh my god nu har jag äntligen gjort denna limpa. Eller två för att vara exakt 🙂
    Jag pimpade den med fänkålsfrön, valnötter och solrosfrön.
    HALLELUJA!!!

    Men hur sjutton maler du pomeransskalet? Jag hackade det i små bitar…

  8. RobinEH skriver:

    Vad kan man byta ölen mot? Den glutenfria ölen jag hittar innehåller kornmalt. Eftersom jag inte tål spannmål alls så fungerar inte detta.

    • Mariann skriver:

      Det är bara att ta vatten eller grädde, CF eller yoghurt. 😀

      • RobinEH skriver:

        Jag köpte St.Eriks. Den innehåller Durra, vilket jag inte vet om jag tål eller inte så jag får testa. Dessutom innehåller den drygt den dubbla mängden kolhydrater.
        En undran dock. Skall ölen drickas eller skall den blandas i vid något tillfälle? 😉

Kommentera

*