Kanelkakor

31 januari, 2016 av Mariann Lämna en kommentar »

Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Här kommer ett till recept ur LCHF Expressens tidning utkom nov 2015.
Det är ju inte jul men jag tycker absolut att kryddiga kakor passar åretrunt!

Kanelkakor
ca 16 st

Ingredienser:
100 g mycket mjukt smör
3 msk Bakery+ (eller annan vald sötning motsvarande ca 1.5 dl strösocker)
3 ägg rumstempererade
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
3 msk malen kanel
1 tsk bakpulver

1 ägg

Kanel och Bakery+

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret fluffigt och ta i ett ägg i taget och vispa kraftigt.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten.
Forma degen till en korv och skiva den i ca 16 bitar. Rulla bollar och lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Degen flyter inte ut så man kan lägga tätt.

Tryck till lite snett med tummen eller gör ett gaffeltryck, pensla med uppvispat ägg och strö kanel och Bakery+ över.

Grädda i ca 15 minuter.

Tips: Går utmärkt att frysa, tinar snabbt.

 


Annonser

4 kommentarer

  1. Anders skriver:

    De verkar väldigt mumsiga! Får bli till att testa i kväll. Perfekt med ett nyttigt tilltugg till kaffet. 🙂

  2. Cecilia skriver:

    Helt rätt, kryddiga kakor passar året om 🙂

  3. Rebecca skriver:

    Om man vill baka sockerfritt till sitt jobb (skola) där det inte får förekomma några typer av nötter, kan man baka detta med något annat än mandelmjöl?

    • Mariann skriver:

      Det finns en omvandlingstabell ang mjöl på bloggen, kika i den lite så får du veta hur du ska tänka ang mängder.
      Du kunde öka kokosmjölet och använda pofiber och fiberhusk.
      Lycka till
      Mariann

Kommentera

*