Klassisk potatissallad – zucchinisallad

5 maj, 2011 av Mariann Lämna en kommentar »

2-3 portioner

Ingredienser:
1 stor skalad och tärnad zucchini
1/2 finhackad purjolök
30 g smör
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1-2 msk fransk senap
1 tsk hackad kapris
salt och peppar

Gör så här
Fräs försiktigt zucchini och purjo i smöret, salta och peppra lite, det får INTE få färg,  låt de bara mjukna något lite och ta upp och låt de kallna.
Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs, senap och kapris, blanda sedan ner det helt avsvalnade zucchinifräset.

©Mariann Andersson

Servera till grillat eller som jag denna gång till stekta lammkotletter och smörfrästa champinjoner.

 

 

 


Annonser

14 kommentarer

  1. Mervi skriver:

    Låter jättegott. Måste prova nu till sommarens grill-mat.
    Tack!

  2. Åsa skriver:

    Oj vilken rolig blogg!!=) Har länkat till dig från mig och hoppas att det var ok! Jag älskar denna ”falska” potatissallad, har en annan variant jag gör till grillningen på sommaren, samma ingredienser som din men jag har ingen senap i utan hackad gräslök och hackade cornichons istället, jättemumsigt det med. Men nästa gång ska jag ta lite senap istället för att prova.=)

    Mvh Åsa

  3. Åsa skriver:

    Om du kikar i den högra kolumnen så har jag en lista där som heter ”Bra bloggar”, där finns du med!=) Så de som besöker min blogg kan hitta dig där.

    Kram Åsa

  4. Åsa skriver:

    Fast nu har jag bytt överskrift till LCHF Blogs, haha!

  5. Maria skriver:

    Åhh så god denna var!!! Testade idag, hade i lite paprika & avocado, hade tyvärr inte kapris hemma men det hade nog varit jättegott i det med!

    =)

  6. Tina Johansson skriver:

    Åh så god den var! Det är definitivt inte sista gången vi gör den! Vet du hur länge den håller sig god i kylen?

    • Mariann skriver:

      Jag tycker den borde hålla sig ett par dagar i alla fall, men då den ju som sagt är god går den åt med en gång ;)
      Kram Mariann

Kommentera

*